Norska Alperna i sikte

En familjevänlig skidort toppar mina drömresmål nu när alla kan åka ihop och tycker det är lika kul. 

Våra traditionella resor till Sälen blir bara roligare och roligare och på onsdag rullar bilen mot Jorm där vi planerat för någon tur med barnen till Stora Blåsjön´s liftanläggning.

Hafjell

Dessutom får vi en bonusresa för skidor utomlands, till Hafjell/Kvitfjell i Norge. Visst ser det härligt ut på bilderna och bara ungefär lika lång resväg som till Sälen från Stockholm. Det var ett lätt beslut av familjen när jag blev tillfrågad av Visit Norway om vi ville komma och testa deras anläggning. Älskar att ha roliga saker vi kan se fram emot ihop!

Kvitfjell

Allt fler svenskar upptäcker Norge som alternativ till skidåkning i svenska fjällen där det finns bra med snö, säsongerna är långa och skolloven inte ligger lika planerade som de svenska vilket gör liftköerna kortare. Dessutom har valutakursen gjort det billigare att resa till Norge än på väldigt länge.

Hafjell_2

Höga fjäll, långa backarna och timrade stugor. Påminner om Alperna, men på ett lagom bilavstånd för en långhelg som vi åker över.

6 kommentarer
  1. Kul! Ser fram emot en rapport därifrån, dit har vi också funderat på att åka! Har hittills endast testat Trysil av norska fjäll. Och Folgefonna men där har man ju ”bara” sommarskidåkning 🙂 Hoppas ni får en fin resa!

  2. Är med familjen på Kvitfjell just nu, helt underbart! Vi åker hit och bor på hotellet varje år, hoppas ni också får det bra!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras