Allsidig träning och gemenskap vid Träningsweekend by Actic

Allt mellan soft yoga, jogging längs havet och tänkvärda ord – vilken bra helg jag lämnar bakom mig.

Eller, tiden är passé men alla känslor och energin finns kvar. Träningsweekend by Actic har gett mig mycket av det jag längtat efter. Vacker miljö, god mat, avkoppling, tid att umgås med någon jag tycker om utan stress och träning som ger extra energi. Vissa pass inspirerande i form av nya övningstips, andra som egoboost att klara något nytt och allt tillsammans med Milla och andra trevliga människor. Det är något av det bästa med event som dessa – stämningen som får luften att vibrera av glädje och energi.

Eventet var planerat för 50 personer men det var uppåt 66 som kom. Succé alltså och vad jag hört verkar alla nöjda. Lagom luftigt schema med en bra blandning av träning som ger olika kvalitéer och upplägg för alla nivåer. Om boendet, mina känslor för vänskapstid och maten skrev jag igår, och här en sammanfattning av den inspirerande träningen.

Yoga. På fredagen kom vi precis fram för fika och ett mjukgörande yogapass (bild ovan). Skönt att lugnt sträcka ut kroppen efter den långa resan och liksom sova i vaket tillstånd. En avslappning under rörelse jag hittat under den senaste månaden. Att verkligen ta varje chans att landa och hämta ny energi, något jag värdesätter allt mer. Inte bara vid yoga utan även på en promenad, styrketräning eller löpning.

Anna Lissjanis på morgonjogg i Skåne.

Morgonjogg. Min skånska ådra njöt av att inleda lördagen med löpning längs havet ihop med Milla. Lugnt prattempo med vidunderlig utsikt och friska vindar. Fick mig faktiskt att längta lite till Helsingborg Marathon i höst, mitt enda inplanerade lopp i år med allt fokus på just känslan. Att återuppleva miljön och stämningen, helt utan prestationsmål.

corepass

Coreträning. Efter frukost gick vi på ett ganska intensivt corepass, något jag inte vågat mig på sen min rectus diastas-operation. Och förutom när rörelserna gick för fort gick det mesta strålande. Kommer skriva mer om magen och vägen tillbaka efter en diastasoperation framöver.

Bänkpress - Anna & Milla.

Styrketräning. Vi har även passat på att styrketräna ihop i Örenäs Slotts lilla gymlokal. Inte så stor, men med en skivstång, viktplattor, bänk och hantlar behövs inget mer – speciellt inte när två PTs slår ihop sina kunskaper och sin motivation. Vi tog t.o.m. små steg framåt i vår träningsprogression. Milla var ökade vikterna på sina knäböj med 10 kg och jag att klarade tyngre än på länge i bänkpress. Ett bra team!

Martin_Lidberg_selftalk

Föreläsning: Vägen till en bättre hälsa med Martin Lidberg. Precis som sist jag lyssnade till honom vid eventet BollnäsEss 2012 fick jag med mig kloka tankar om hälsa. Martin är en duktig föreläsare med förmåga att trollbinda publiken och även bjuda på många skratt. Jag gillar hur han tar upp ämnet med stort fokus på det mentala.

Att allt startar vid tanken. Det är på den nivån vägen mot en förändring börjar genom att vända negativa tankar med ett ”positivt selftalk”, det vi är födda med men som för många försvinner allt mer på vägen. Hälsa innebär alltså inte bara träning och bra mat, ämnen Martin också tog upp, utan att verkligen TRO på att du kan och sätta smarta mål som motiverar just DIG. För som med allt när det kommer till hälsa är även motivation personligt.

Varierad träning håller mig motiverad, att fylla på med ny inspiration vid event som dessa och träna ihop med personer som ger mig positiv energi. Stort tack för en fantastisk träningsweekend Örenäs Slott, Actic och Milla för bästa sällskap. Påfyllning att leva länge på.

4 kommentarer
  1. Låter jättehärligt!! Först när jag såg evenemanget läste jag Örebro slott och tänkte perfekt och ganska nära, men oj så fel jag läste… Skåne är väldigt mycket längre bort än Örebro!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras