Måndagslistan: tacksamhet

Distans är bra.

Det genererar saknad och tacksamhet över det du har, t.ex. din familj. Det är tufft att vara förälder. Intensivt och därför så välbehövligt att få små pauser ifrån, men för mig räcker det med ett par dagar för att börja längta. När jag kom hem igår, trött efter en lång resa med taxi, tåg, flyg och bil, väntade massa brev med teckningar från barnen. Alla fotbollar i vardagsrummet, riskakesmulor och smörpaketet framme efter storbarnens dag hemma själva såg jag knappt. Jag kastades rakt från livet som prinsessa till städning, matlagning, ta hand om en sjukling, tvätt och att duscha av alla 4 skitungarna, men allt praktiskt arbete blir lättare efter distans som gett ökad insikt. Tacksamhet.

Den här veckans måndagslista är därför på det temat, en tacksamhetslista! Idag är jag..

..tacksam för

Högen med teckningar på bordet framför mig. Som får mig att känna mig älskad, på samma sätt som jag älskar mina barn. Som bråkar och trotsar mig till vansinne, men tydligen också behöver få sakna sin mamma ibland för att inse vad de har.

brev_barnen

Min nya, ”flummigare” livsstil. Kanske är det praktikperioden hos Yogobe där jag både yogat, läst texter med djupare tankar och nu börjat testa meditation, som gett mig nya insikter? Hur som helst mår jag bra av mer lugn för att hinna reflektera och ta hand om mig själv mer – något som automatiskt påverkar människor runt omkring mig.

Vänner som förstår. Milla är en så fin förebild för mig och intalar mig hela tiden att jag duger, något ALLA behöver höra. Jag är så tacksam över vår helg ihop liksom en väntande med min nära men avlägsna vän Kattis i Östersund. Vi ses så sällan, men vet var vi har varandra. Det är ett speciellt band mellan riktiga vänner, precis som mellan familjemedlemmar. Kanske t.o.m. starkare och lättare att öppna sig för ibland.

lax_plat

En ”vanlig” hemmakväll. Med familjen, läxläsning och plåtmat (här tips för en hel vecka). Jag borde känna mig utvilad och energisk efter ostörda nätter i hotellsäng, vänskapstid, vacker omgivning, god mat och inspirerande träning, men känner mig ändå trött. Kanske är det den avstressade känslan inombords som fått mig ner i varv? Och grym träningsvärk – som vanligt efter övningar jag inte gör så ofta. Därför skönt med en vilodag, att kura hemma och inte ta sig ut mer än nödvändigt i det tråkiga Stockholmsslasket.

Vad är du tacksam för idag?

5 kommentarer
  1. Distans, det kan verkligen vara både svinnyttigt och asjobbigt. Var iväg på en spa-resa häromhelgen och samtidigt som det var jätteskönt att få lite egentid, så var det också jättejobbigt. SÅ PASS GÖTT att komma hem igen.

    Tacksam för idag? Att jag ska få hänga en hel dag med min bloggkompis Märta på lördag, först träning hela dagen och sedan burgare på kvällen. Yay!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras