Måndagslistan: vårtrött

Tjoho nu är det måndag, vi är utvilade, glada och solen skiner.

Eller trötta. Våren är lurig på så sätt, vissa blir pigga och glada medan andra blir deppiga och vårtrötta. Just mars är en jobbig månad för många då det blir sommartid och plötsligt är det mycket ljusare ute. Vår biologiska klocka hinner inte med de snabba växlingarna och många har svårt att ställa om sig till längre dagar med mer ljus. Skiftningen mellan ljuset och mörkret får kroppen i obalans samtidigt som vi förväntas vara lyckliga över att sommaren är på väg.

Även om solen är skön mår jag som bäst på hösten. Inte så att jag är deprimerad, antar att jag förebygger med sömn, mat, kärlek, kaffe, träning och roliga happenings, men gillar ändå hösten mer.

En läsare undrade om jag aldrig är trött som gav idé till det här inlägget. Det är jag som sagt. Kanske vårtrött just nu? Som gör att jag måste gnälla lite. Få ur mig saker som försvinner efter en god natts sömn eller värmande sol i ansiktet, men ändå känns bra att ventilera. Så istället för en hurtig måndagslista blir det tvärtom. Ett trött.

Gärdet vårvinter 2016.

4 saker jag är trött på

» Pepp. När jag är trött orkar jag inte se åt hurtiga, glada bilder – inte mina egna heller. Mannen här hemma får också hålla sig undan, för det mesta positiv vilket gör mig ännu mer irriterad i trött tillstånd.

» Mig själv. Trötta dagar ökar prestationspressen på mig själv och jag känner att jag inte är lika bra som andra. Orkar inte skriva eller se bilder på mig själv. Även om det stannar i tanken istället för att jag försöker förändra mig blir jag oerhört trött på tankarna att inte duga. Vilket är bra. Bort med dem.

» På ljud. För mig är det vila att vara på Yogobe´s kontor där vi förutom trevligt snick snack jobbar tyst. Hemma är det ljud överallt, från barn, musik och TVn. Jag kan bli GALEN! En promenad till och från jobbet, utan musik eller annat ljud i öronen, är guld.

» På solen. Alltså när jag är trött, annars är den ju underbar. Men trötta dagar vill jag ha mörker omkring mig, tända ljus och kura inomhus.

Yin yoga hos Anna.Den här veckan testar jag Yinyoga hos Yogobe vilket är en lugn och meditativ yogastil där du stannar länge i varje position. Extra passande när du inte är lika mycket på G, men inte lika mentalt avkopplande med många barn omkring sig. Med sportlov och morgonpigga små blev dagens pass ändå en skön stretch efter gårdagens långpass.

Blir du trött eller lyckligare av våren?

Behöver du också gnälla lite, fast solen skiner? Välkommen att skapa din vårtrötta gnäll-lista här!

6 kommentarer
  1. Jag är trött för att hela sportlovet, blev ett sjuklov. Feber och höstblåsor hos tre av fem i familjen. Idag är det måndag och vila som gäller!

  2. Jag märker direkt när belastningen från jobb är för hög, då klarar jag inte heller ljud. Det är min första indikator på att skruva ned – på alla ställen! Bra att jobba tyst!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras