Fin hy med expertråd & nya L300+

Din hy. Hur mycket tar du hand om den?

Själv har jag aldrig varit särskilt intresserad av vare sig smink eller hudvårdsprodukter, kanske för att jag aldrig haft några direkta hudproblem? Som mest lite finnar under tonåren och torrare hy på vintern, men annars tror jag min träning och andra hälsohandlingar för insidan hjälper till. Den ökade blodcirkulationen jag får av att röra mig, att svettas ut, dricka mycket vatten, försöka äta och sova tillräckligt, men även att återfukta huden med rätt produkter gör skillnad.

L300+ lansering/annalissjanis.se

Igår morse var jag på pressfrukost för L300+, en uppdaterad produktserie av apoteksvarumärket L300. Som alltid roligt att träffa bloggvänner jag inte sett på ett tag, igår Fanny (med mig på översta bilden), Elin, Terese och Lina, samt att lära sig mer av om något nytt. Vi fick höra om hur produkterna utvecklars, hur huden funkar och hade även möjlighet att göra en hudanalys, men jag var tvungen att skyndade vidare till jobbet. Blev ändå nyfiken att få en personlig hudanalys men kan gå förbi LloydsApotek en annan gång istället. Där kan du kan få personlig hjälp för din hy och nedan några mer allmängiltiga råd från LloydsApoteks experter.

Råd för fin hy

1. Personligt anpassade produkter. Se till att använda hudvårdsprodukter som faktiskt är anpassade efter din hudtyp.

2. Bevara hudens fuktbalans. Använd återfuktande hudvårdsprodukter varje dag – oavsett hudtyp.

3. Använd solskydd. UV-strålning påverkar åldrandeprocessen så använd solskyddsfaktor året om.

frukost_pressEn balanserad kost kan påverkar huden positivt inifrån. Vi bjöds på en riktigt fräsch och god frukost, fullproppad av näringsrika fetter, vitaminer och mineraler. 

4. Din livssituation är avgörande för hur din hud mår. Stress, rökning, fel kost och luftföroreningar bidrar till negativ påverkan på din hud. Rengöring och skyddande dagkrämer hjälper din hud att överleva dagen.

5. Ta extra bra hand om dina känsliga och utsatta områden. Huden runt läppar och ögon är särskilt känsliga och mår bra av extra omtanke och anpassad hudvård.

6. Rengör med känsla. Huden är levande och behöver hanteras varsamt. Vid vård av känslig hud är makeupborttagning ett viktigt första steg. Använd mild makeupbottagning som anpassats för skonsam rengöring av huden.

L300+

I den nya produktserien har L300s mest populära produkter optimerats med extra mycket skyddande egenskaper för att klara det nordiska klimatets temperaturväxlingar. Ingredienser som ger näring, stärker hudens naturliga barriär och förbättrar dess naturliga återfuktningssystem.

Anna Lissjanis hy

Jag handlar redan mina hudvårdsprodukter på apoteket, tillsammans med tandkräm, öronproppar, Omega-3, annat smått och gott och även smink. Smidigt att kunna köpa så mycket på samma ställe tycker jag och L300 ingår redan i det jag brukar använda. Nu ska det bli spännande att testa om den nya produktserien jag fick med mig hem med mer fukt kan göra även min hud mindre blank och fet, istället för att pudra över glanset. Terese som fick sin hy analyserad trodde liksom jag att den feta känslan berodde på att hon har fet hy, men tydligen var det tvärtom – en överproduktion av fett för att huden var torr. Om jag minns rätt. Får utvärdera och berätta mer om ett par veckor.

4 kommentarer
  1. KUL å ses igår 🙂 Du ser alltid så pigg å fräsch ut 🙂 Hade äran att träffa din syster idag åxå 🙂 Ha en fin länk. Har du bra tips på gravidträning? Kanske bloggat om det? kramar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras