Bokrecension – Lifestyle planner

Lifestyle planer /Anna Lissjanis

Passande en planeringssöndag ger jag här en recension av en Lifestyle Planner. ”Ok, vad har man en sån till?” undrar du.

Jo, när livet och vardagen snurrar fort är det lätt att bli fartblind. Att helheten suddas ut och du bara gör, utan att reflektera över hur du egentligen mår. Ett typiskt beteende hos mig själv även om jag blivit betydligt bättre på att ta hand om mig, trots stressiga perioder. Perfekt balans är svårt att få och kanske inte heller något eftersträvbart, då kan det ju bli ohälsosamt åt andra hållet, men det går ändå att må bra genom ge de bitar du behöver lite extra uppmärksamhet.

”Börja där du är, använd det du har, gör det du kan”.

Precis som träning och kost är livspusslet individuellt, men de basala bitarna och ord vi mår bra av passar alla. För att få en tydligare överblick och lägga upp en plan över ”12 veckor till ett skönare jag”. För det har mina grymma grannar här på Healthy Living, näringsfysiologen Kristina Andersson och personliga tränaren Erika Kits Gölevik, nyligen gett ut denna ”Lifestyle Planner” som jag fått hem en i julklapp och precis kommit igång att fylla i.

lifestyleplannerJa den där fritiden är det si sådär med, men med heltidsstudier, fyra barn och stort träningsintresse är det svårt att få tiden att räcka. Och räknas inte träning in i fritid tänker jag? Flera bitar går ihop och jag tycker inte vi ska känna stress över att inte ha perfekt balans i vissa perioder av livet. T.ex. åren dina barn är små och vars behov sätts framöver dina egna. Att vi gör så gott vi kan är tillräckligt.

En bok med ord som ger kraft och skön magkänsla, där du steg för steg fyller i din personliga plan för hur du vill leva och får en överblick över vad som kanske fattas. Kanske få ett ”aha” varför det inte känns så bra i kropp eller själ. Vad behöver jag fylla på med? Vad drömmer jag om och hur ska jag detta, dag för dag, vecka för vecka? Sen – hur har det gått? Vad gick bra, vad inte och varför? Vad har du lärt dig? Hur mår du? Detta skriver/ritar du ner i boken.

”Confidence is not ´they will like me´. Confidence is I´ll be fine if they don´t”.

Moodboard /Anna Lissjanis

Bara genom att skriva och lagra målbilder i huvudet är du redan där, mentalt. Här är min moodboard med bilder över saker jag vill fylla mitt liv med. Familj, frihet, vänner, godsaker, olika miljöer, avkoppling, utveckling…

”Gör något idag som ditt framtida jag kommer tacka dig för”.

Boken Lifestyle Planner – 12 veckor till ett skönare jag kostar ca 199 kr. En perfekt present till dig själv som gillar att pyssla, planera och vill må bra, eller till någon du tycker om. Och du. Krångla inte till det i onödan. Mår du bra idag – lev och njut men sätt gärna roliga livsplaner.

6 kommentarer
  1. När jag bläddrade i boken så sa jag till A att det här är precis boken jag skulle skrivit, OM jag någonsin skrivit en bok. (Nu behöver jag ju inte 😉). Har så länge jag minns jobbat med mood boards och sånt. Men det ska bli roligt att göra en satsning som är mer uppstyrd, vecka för vecka. Imorse klev jag upp en halvtimme innan övriga familjen och gjorde min mood board genom att klippa och klistra ur tidningar. Terapi! Imorgon börjar min vecka 1.
    Kram

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras