Träna med tristet -upplägg i film

Fredag innebär träningsfest med fredagsfys – den här gången helkroppsträning i triset.

Efter två filmer med superset, en med fokus på rygg/baksida axlar/triceps och en för ben/bröst/biceps, blandar jag in en tredje övning på rad. Innan jul tränade och filmade jag ett pass med triset, d.v.s. jag gjorde tre övningar i rad utan vila. Ett bra sätt att hålla uppe tempot i träningspasset med härligt ös och även plus på köpet.

Jag använder ofta metoden i lättare styrketräningsperioder då tränar jag med lättare vikter, gör fler repetitioner och inte behöver lika lång återhämtning mellan varje set. Den tyngsta övningen inleder varje set följd av en lättare komplementsövning och slutligen en coreövning. På så sätt har du alltid mest energi till övningen då du behöver vara på topp – fysiskt och mentalt.

I filmen ger jag exempel på ett träningsupplägg med 2 olika tristet med dessa övningar och följd:

 1. Basövning
 2. Komplementsövning
 3. Coreövning

Triset 1:

 1. Bänkpress
 2. Armhävning
 3. Stående viktrotation

Triset 2:

 1. Goblet squat (med 3 sek stopp i bottenläget)
 2. Draken
 3. Ryggliggande ben- och höftlyft

Kör alla övningar i varje triste direkt efter varandra. Vila sen ca 1 minut och upprepa 3-4 varv. Byt ut övningarna ovan och lägg till fler triset om du önskar.

Fin fredagsfys friends!

6 kommentarer
 1. Hej!
  Vilken supersida jag nyss hittat 🙂
  Vilka snygga träningskläder, från vart…?
  Ha en underbar fredag och helg!
  /Maria

 2. Älskar dina träningsvideos, alltid så inspirerande – det här ska helt klart testas! 🙂
  Jag funderar på en liten detalj. För en person som inte är träningsvan – skulle det kunna bli missvisande med snabbspolningen av videon? Jag tänker att kanske finns risken att man tror att övningarna ska göras i det tempot?
  Hursomhelst, det var bara en liten tanke som sagt. Nu vill jag tacka för din fantastiska blogg och det grymma jobb du gör! Önskar dig en trevlig och fin helg 🙂

  1. Malin – kul att du gillar filmerna! 🙂

   Jo, den risken finns! Bra att du påpekar detta så ska jag skriva ut det. Anledningen är att folk inte orkar/har tid att se flera minuters film. Men helt klart bra att påpeka tempot som är så viktigt för att få bra kontroll och inte skada sig.

   Kram & trevlig helg!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras