Favoritkyckling -recept

Kyckling med ris /annalissjanis.se

Varför kyckling på fredag när du kan äta det på en torsdag?

Eller måndag, tisdag, onsdag? Gärna dagligen om du frågar Jonas just nu. Det är så skönt att vi är så lika gällande vardagsmaten, att ingen av oss har något emot att äta samma sak flera gånger i veckan när vi fastnat för något vi gillar. Just nu är det busenkel kyckling som ligger på topplistan. Svår att misslyckas med, som i stort sett lagar sig själv och som hela familjen (utom stackars Hampus) gillar.

Här ett recept jag höftat fram som du kan prova att hitta din egen favoritvariant av. T.ex. genom att använda andra kryddor, örter, lägga till chilisås, knaperstekt bacon, banan och jordnötter för en sorts Flygande Jacob? Eller kokosmjölk, sweet chili och mango chutney för thai style? En annan god variant är kyckling med mozarella och parmaskinka, men ofta funkar ”keep it simple”-konceptet bra.

Lissjanis favoritkyckling

Ingredienser, ca 6 port:

 • 6 kycklingfiléer
 • 1 msk olivolja
 • 3-5 dl eko grädde (beroende på hur mycket sås du önskar)
 • 1 msk sojasås
 • 2 tsk curry
 • 1 tsk paprikakrydda
 • salt och peppar

Gör så här: 

 1. Häll i oljan, sojasås och kryddor i en ugnssäker form.
 2. Gnid in kycklingen i blandningen och häll över grädde.
 3. In i ugnen på 225° i ca 20-30 minuter (ta ut och skär lite i kycklingen så att den inte är rosa).
 4. Servera med ris, pressad potatis, quinoa, matkorn eller en matig sallad.

Kyckling med ris och currysås /annalissjanis.seSallad /annalissjanis.seVitlöksås av crème fraîche /annalissjanis.seFörutom ris åt vi favoritkycklingen med favoritsallad och favoritdressingen den här dagen. Lika lätt att fixa som kycklingen av crème fraîche, pressad vitlök, salt och peppar. 

4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras