Mer jul och mindre stress – helgen i bilder

Som en god karamell jag vill suga på så länge det går.

Så är julen för mig och jag gillar de traditionsenliga förberedelserna. I Jorm, där vi oftast är på själva julafton, har vi haft många sen jag var liten och här i Stockholm har vi med åren skapat andra. Efter den här helgen är det mesta klart att bara njuta av ända fram till doppardan. Tidigare än någonsin är julklapparna skickade till Jämtlandstomten, luciakläder inköpta, granen klädd och köttbullar rullade (men uppätna till middag idag) och jag ser själv lite ut som tomten i min röda mössa från KOMBI.

pt_bosubDet är alltid lika roligt att träffa de PT-kunder jag tränar när våra tider matchar. Idag starka Annika som alltid ger järnet och sprider energi omkring sig.

Förutom julpysslet jag nämnt har barnen varit på dans, kalas, bio, fotboll, blåst runt ute i parken och jag själv tränat och jobbat som PT medan Jonas var på idrottsmuseet med de små. Trots fullt ös känner jag ändå inte av julstressen ett dugg. Kan vara för att vi startade så tidigt med allt för att hinna med vårt julfirande i stan? Eller för det faktum att det inte finns några ”måsten” inblandade – bara att jag vill!

Så ser jag på det här med stress, julstress eller annan typ, att det är en känsla snarare än något som ”finns”. Att ju roligare vi tycker det vi gör är och ju bättre vi tar hand om oss själva med alla andra livsnödvändigheter – ju mindre stress upplever vi och ju mer kan vi hantera. Positiv stress bryter inte ner på samma sätt som negativ och julmys för mig är lika uppyggande för själen som aminosyror för musklerna.

jul15_vardagsrumjul15_koketHampus och Jonna klär julgranen. /annalissjanis.sejj_julgrankl15julkula_bandybollPå Idrottsmuseet fick Junior och Jonna göra så fina kulor av innebandybollar. Passande i sportiga familjen och perfekt tips för alla er med leksugna småbarn och/eller husdjur.

5 kommentarer
 1. Det pratas mycket om julstress. Jag gillar verkligen att handla klappar och känner inte att jag måste pynta hemma mer än jag orkar och känner för. Kan inte minnas att jag någonsin hade stressat pga jul. Däremot är det alltid hektiskt på jobbet i december, men att stressa för att det är jul känns för mig väldigt onödigt. Så skönt att du heller inte stressar!
  Kram

  1. Milla – jag kan förstå att det blir mycket om en har massa traditioner och förberedelser som bara MÅSTE vara varje jul, men vi har så få såna här i stan. Håller med dig – det är mer med jobb etc. som alltid innan en ledighet. Jag hoppas det ändå är under kontroll på ditt jobb.

   Stor kram tillbaka!

 2. finfin julkula 🙂 passar er där hemma! Verkar som helgen också var mysig =) Härligt!!
  Hoppas ni får njuta av någon snö där uppe i Jul också,

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras