ASICS bästa löpsko någonsin

Anna Lissjanis i Asics MetaRun.

ASICS är kaxiga i sin marknadsföring av värstingmodellen MetaRun, men så är det märkets mest tekniskt avancerade långdistanssko. Forskarna på ASICS Institute of Sport Science har arbetat med modellen under tre års tid för att ta fram sin bästa löpsko någonsin. Idag lanseras den i begränsad upplaga med bara 60 000 par på utvalda butiker runt om i världen.

asics_metarun

MetaRun är utvecklad för att ge löpare på alla nivåer allt de behöver för att kunna prestera på topp och har satt funktion före utseende. Vilket inte syns. Jag tycker de lyckats perfekt med att förmedla en exklusiv känsla med den stilrena, snygga skon. Lyxigt glittrande detaljer och sula i brons på dam- och guld på herrarmodellen. Men framför allt är skon stabil och skön på foten.

asics_testlopare löpsko

MetaRun har fått högre betyg än samtliga andra av ASICS toppmodeller på de fyra viktigaste funktionerna hos en löpsko – lätthet, stabilitet, passform och dämpning. Detta fick jag, Anders Szalkai och representanter från tidningarna Aktiv Träning, Runners World och Topphälsa känna på i morse, helkittade i lika klassiskt svarta löpkläder som löpsko. Jag var tyvärr tvungen att skynda vidare istället för testrundan som resten av gänget sprang men får utvärdera dem på egen hand framöver.

asics_skorad löpsko

Det jag kan säga hittills är i alla fall att känslan på foten är lätt med de ynka 20 grammen, den sitter denna löpsko som handsken med sin speciella stabiliseringslösning och dämpar stegen mjukt även vid gång. Till kortare löppass föredrar jag annars minimalistiska skor med mindre dämpning, men till långpassen inför Helsingborg Marathon 2016 blir de här perfekta.

Spring till butiken på ASICS Flagship store, Löplabbet på Kungsgatan eller Runners store på Regeringsgatan om du bor i Stockholm, utvalda butiker i Malmö och Göteborg eller från webshopen om du är sugen på ett av de unika exemplaren. Pris ca 2500 kr.

9 Comments
  1. Jag har använt Asics i många år men mina senaste tre par har alla slitits sönder på insidan av skon så fort. Det senaste paret klarade bara 10 mil innan dom var trasiga på insidan. Vet du om man har gjort någon förändring i tillverkningen? Känns helt absurt att betala 1600-1900 kronor för ett par skor som bara håller 10-30 mil. Springer ca 4-6 mil/veckan så det blev för dyrt helt enkelt så nu har jag gått över till Saucony istället.

  2. Jag älskar asics och springer nästan uteslutande i dem, men upplever också att de för lätt går sönder i hälen/hälkappan. Och jag tror att priset är i mesta laget. Men men, jag är såklart sjukt avis! Skulle älska att testa dem 😉

    1. Camilla – jag har ett par ASICS som jag använt till framför allt längre pass sen 2012 och de är fortfarande hela, så det beror nog mkt på fotens form, löpstil och skomodell. Och som jag skrev till Helena – den här skon riktar sig till de som söker det ”lilla extra” 🙂

  3. De är säkert alldeles utmärkt sköna, men att betala en dryg tusenlapp mer för ett par än vad jag gör för de jag använder nu (olika modeller av Salmings skor) – det kommer inte att hända 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.