After run rörlighetssekvens

En regnig löptur när den är som bäst. Svårt att förklara, men sällan känner jag mig så levande som när jag springer med regnet piskande i ansiktet. Idag vräker det ner lite väl mycket men igår morse var det precis lagom och som att alla känslor förstärks. Mitt ”jävlar anamma” vaknar till liv av det hårda vädret, något jag även drog nytta av efter passet. Länge har det burit emot att göra mer än att hoppa in i duschen efter en löpturen – hur bra jag än vet att det är att fortsätta träna core trots att magen blivit så stark och jobba med rörligheten för att inte dra på mig skador. Hjärnan hittar tusen skäl att smita undan.

Men va fasen! Hur svårt kan det va? Bara GÖR! Lite så tänkte jag igår och körde igenom en rörlighetssekvens som även ger bra coreträning och stretch. Tar inte många minuter och är ett bra tillfälle att få normal ansiktsfärg innan duschen. Dessutom härmar ofta tvillingarna efter om de är hemma, så även dom får en kul gympastund.

Nedan en sekvens övningar som är bra både för core, rörlighet och stretch som jag banne mig ska få in efter mina löppass framöver. Mer ingående om rörlighetsträning kan du läsa här.

benlyft_afterrun

Från hög planka ”hunden” med benlyft.

stretch_afterrun

Kom fram med benet, rakt ut åt sidan för stretch av lårets utsida, böjt för mer sätesstretch. De här två jobbar jag med dynamiskt, från uppsträckt ben och fram 10 ggr för varje sida.

stretch2_afterrun

Strech av framsida lår + höftböjaren.

axelstretch_afterrun

Kom fram med bakre benet och sträck ut baksida axel.

hoft_afterrun

Ihop med fotsulorna och öppna upp höften/stretcha insida lår.

sateslyft_afterrun

Sträck på benen, dra in och åt magen samtidigt som du lyfter rumpan från golvet.

tumme_afterrun

4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras