Den lätta lyckan

En skön semesterfeeling har spridit sig inom mig. De senaste månaderna har varit intensiva med heltidsstudier och livet utöver. Varenda minut inplanerad för att hinna till skolan, plugga, hämta barn, laga mat, packa väskor, träna – du vet. Nu är det som att kroppen tar igen allt det där som bara gick av farten utan att känna efter. I onsdags efter tentan rann all stress av mig och ersattes med trötthet och avslappnat lugn. Nu orkar inte skynda mig, inte vara effektiv och vill bara ut. Ut i det vackra och fylla på med ännu mer.

Det är lätt att vara lycklig dagar som dessa, men lika snabbt kan känslan blåsa bort.

hostlov15

Ingen kan ha undgått det ofattbara som hänt i Trollhättan. Att hat kan växa så starkt att barn tar livet av andra barn. Det händer mycket hemskt i världen och vi kan inte ta in allt, men vissa saker berör oss extra mycket. För mig just när barn är inblandade, de som är vår framtid och inte borde dö före sina föräldrar.
barnlunden_ljus

Så här i Alla Helgon/Halloweentider tänker jag alltid lite extra på våra egna änglabarn eftersom vi då brukar gå till minneslunden och tända ljus. Nu får vi tända några extra för ännu fler små änglar och deras anhöriga. Jag vet hur sorg och saknad kan förlama, att världen runt omkring kan suddas ut och det känns som att du aldrig mer kommer kunna vara lycklig, men märkligt nog – det kan du ♥

Lyckan kan vara så lätt som en värmande sol, vackra höstlöv, musik och frisk luft. Det gäller att ta tillvara på just de där sköna sekunderna, inte dränka sig i sin egen eller andras sorg, men att njuta så mycket det går. Att inte ta saker för givet, ta hand om sig själv och sina medmänniskor.

6 kommentarer
  1. Vad bra att du som bloggare uppmärksammar det som hänt i Trollhättan. Det får inte gå någon förbi, det måste uppmärksammas. Ju fler som tar motstånd mot främlingsfientlighet desto bättre. Tycker det är anmärkningsvärt med bloggare som inte nämner något om denna händelse.

    1. Håller helt med dig Lisa! Detta är ju faktiskt ett hatbrott, vissa säger terrorbrott, som berör oss alla. Det är så otroligt viktigt att alla tar ställning för öppenhet och fördömer rasism och främlingsfientlighet i alla lägen. Man får inte blunda för att detta sker i ett sammanhang, visst det var en ensam gärningsman och man kan inte anklaga någon annan än individen som utförde dådet men det sker i en viss kontext, i ett samhälle som vi alla är med och skapar. Så bra och viktigt att du lyfter det Anna och skänker många kramar och tankar till dina och alla andras små änglabarn.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras