Hellner by Haglöfs och skidträningstips

Träning på musikpeppande SATS Stureplan följt av trevligt mingel och ett foto tillsammans med skidkungen Marcus Hellner i ny, skön mössa – en fin start på mitt höstlov. Jag själv är uppvuxen på längdskidor, är fortfarande en entusiastisk skidåkare vintertid, och vet vilken krävande men fantastisk sport det. Marcus är därför en stor förebild med sin framgång med bl.a. fyra OS-medaljer, fem VM-medaljer och ett Bragdguld. En genomtrevlig och jordnära kille jag sprungit på tidigare då vi båda var med i loppet Wings For Life World Run 2014. Idag igen vid presentationen av klädkollektionen han tagit fram tillsammans med Haglöfs.

hellner_haglofs1

Hellner by Haglöfs är en kollektion för träning året runt eftersom Marcus har ett stort intresse för outdoorträning även under barmarksäsongen, men framför allt är kläderna framtagna för lite kyligare väderlek och längdskidåkning.

hellner_haglofs2

Jacka, byxor och väst i flexibelt funktionsmaterial som både andas och skyddar mot blåst och snö, samt mössan jag har på mig på översta bilden. Med stor erfarenhet av träningen, positionen och rörelserna vid skidåkning och vilka funktioner som är bra hos skidkläder, har Marcus gett plaggen smarta lösningar.

hellner_haglofs3

Några exempel är jackan som har en tryckknapp över bröstet för att du ska kunna öppna dragkedjan lite utan att hela jackan blåser upp. Luftigt material på ryggen och fickor högre upp för att inte vara i vägen vid stavisättning eller om du bär västkebälte och har prylar med som ”bullar upp” fickan. På byxorna en lång dragkedja i benslutet för snabb och enkel på/avtagning.

Kläderna finns redan i butik, tyvärr bara för män, men om intresset är stort kan en damkollektion dyka upp i framtiden berättade designern Karin Kinander.

skidspets

Marcus gav även några tips inför skidsäsongen där det främsta rådet var just att träna, oavsett årstid. Gärna på rullskidor vid barmark och mycket träning för överkroppen inför all stakning. Fler tips inför Vasaloppet eller annan skidåkning har jag själv gett här:

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras