Skidor och löpning i Salomon aw15 och ss16

Det bara small till och blev kallt. Riktigt skönt med rätt klädsel och vackert med glittrande frost i morgonsolen. Kylan ger mig sug efter vinterns skidåkning och förra veckan blev längtan ännu starkare vid pressvisningen hos Mandel PR. Där presenterades flera outdoormärken, bl.a. Salomon som jag själv åker slalom med.

salomon_konst

Dock mest i pisten och långt ifrån lika äventyrligt som konstnären Sandra Franssons bror – extremskidåkaren Andreas Fransson som avled 29 september 2014 i en skidolycka i Asien. Till minne av honom har Sandra gjort tavlan ”From darkness into light..”, nu tryckt på ett par Salomonskidor och ute på auktion. Sandra skapar fantastiska konstverk av mosaik och den här tavlan gestaltar Andreas liv med yoga, skidåkning och stor kärlek till fjällen berättade hon för mig. Gripande vackert och intäkterna går rakt av till organisationen ”Safe Passion”, startad för att hedra Andreas med syfte är att öka medvetenheten om säkerhet i fjällen för barn och ungdomar.

salomonaw15

Inte lika unika som Sandras specialdesignade skidor, men lika bra funktion har Salomons produkter du hittar i butikerna, t.ex. de vallningsfria längdskidorna Salomon Aero 9 Skin (ej på bild). Liknande teknologi som hos Atomic Skintec som jag testade förra året och smidiga skidor att sticka ut med utan att välja mellan kladdig valla eller dåligt grepp.

Salomon är över lag ett märke jag alltid förknippat med hög kvalité och riktiga färgbomber för synlighet i snön. Av kläderna jag kikade på föll jag bl.a. för den tuffa, svarta lättviktsjackan – passande både i city och fjällen. Jag gillade även vinterns längdskidkollektion som du ser i vänstra hörnet ovan. Retrosnygg i blått med röd kontrastfärg på både dam- och herrkläderna.

Lämplig för långpass och transportträning är den gröna sportryggsäcken för vätska och lätt packning.

salomon_ss16

De här löpkläderna får du dock vänta på till våren 2016. Till höger den turkosa, mjuka, året-om-jackan ”Elevate Mid” och smarta vattenflaskan ”Park Hy”. Spänn om handen och drick i farten, även med plats för dina nycklar, mobil och annat.

salomon_pulse

För fötterna och redan i butik finns löpskon ”Sense Propulse” med dubbeldämpad sula för den som springer riktigt långt. Höstens vassaste skonyhet hos Salomon som vänder sig till löparen som gärna springer länge och intensivt, på både asfalt och i lättare terräng. En sko som dämpar mycket och därför även är bra för den som väger lite mer. Pris ca 1500 kr.

salomonskor15

Att spana på Salomonskor är som att kliva in i en regnbåge av skor för stora och små fötter. Så läckra färger att jag vill äta upp dem med ögonen. Jag gillar även funktionen med den knytfria snörningen på barn- och extremskorna, praktiskt för de som inte lärt sig knyta och frusna fingrar. Med dragskon går det snabbt och smidigt att få på sig skorna utan knutar som glider upp.

Värstingmodellen ”Salomon Speedcross Pro” är den svarta skon på bilden ovan med dubbar för optimalt grepp i snö och lera. Vattentåliga och med förstärkt tåhätta och formgjuten sula som ger stabilitet och kontroll. Pris ca: 1400 kr.

Längst ner på bilden ser du ”Sonic Aero” som kommer i butik först våren 2016. En lätt löparsko med ventilerande ovandel och bekväm stötdämpning. Pris ca 1200 kr och längre bak i bild ser du en 200 kr dyrare modell, ”Sonic Pro” som är en stadssko för dig som vill springa lätt, snabbt med tight passform.

I övrigt ett stort utbud av löpkarameller för proffs, vardagsmotionärer och barn. Mina egna fyra har samtliga Salomonskor som passar bra såhär på hösten eftersom de är lite grövre och mer tåliga för kyla och vatten än andra gympadojor.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras