Högtidsdag värd att fira

I söndags kanelbullens dag, andra är det semeldagen, våffeldagen, kladdkakans dag (gillar) och i morgon fredag 9 oktober – äggets dag! I tisdags fick jag hem ett bud från Kronägg med fyndigt målade ägg för att upplysa om högtidsdagen (och öka äggförsäljningen förstås). Även om alla dessa dagar blir till för att vi ska konsumera tycker jag att det sätter lite guldkant på tillvaron att fira saker. Du behöver ju inte äta exakt det som marknadsförs, jag åt t.ex. kanelkryddad äppelgröt istället på kanelbullens dag eftersom jag inte är så förtjust i just bullar, men att fira är alltid trevligt och äggets gör jag stort.

agg_text

Året om. VARJE dag. Ägg kan jag äta vid alla måltider eftersom det innehåller allt jag vill ha. God smak, fullt av vitaminer, fett, protein och mineraler, perfekt förpackat mellanmål, gör maten ”fluffig” och binder samman t.ex. köttfärsbiffar. Helt enkelt ett superlivsmedel!

Så här äter jag mina ägg..

agg_mat

..i omeletter, gröt, på mackan, i pasta, som äggtoddy, i fiskpudding, vid brödbak, på pizza, i spenat, till pannkaka (t.ex. bananpannkaka) och mycket annat, men många gånger bara som de är.

agg_jormSkål! Eller knäck?

Hur ska du fira dagen?

8 kommentarer
  1. Håller verkligen med dig om att det är kul att fira och jag tycker det är mysigt att fira dessa små saker så här hemma ska vi nog måla kokta ägg osv 🙂 Tycker nog dottern kommer bli superskoj 🙂

  2. Ägg, så gott och enkelt. Jag kokar många på en gång och fyller kylskåpet. På så sätt slipper jag koka ägg varje frukost och har alltid ett lätt mellanmål att tillgå.

  3. Hm, jag funderar på att göra en ugnsomelett lite senare till kvällsmaten, det är så gott!! Ägg har jag varje morgon i gröten och ibland kompletterar jag med ägg till lunchen, beroende på vad jag äter och hur hungrig jag är 😉

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras