Apple Pie Oatmeal

Om jag bara fick välja en sorts frukt resten av livet skulle det bli äpple. Inte bara att äta. Jag gillar äpple i form av dator, mobil och klocka också, men i tuggbar form är det min favoritfrukt som är bäst just nu. Svenska äpplen är så goda och påminner om min morfar i Skåne. Han hade egna äppelträd som vi kunde plocka och äta från på hösten. Bilder och smaker jag aldrig kommer glömma.

grot_apple

Dessutom är det ett enkelt miljötänk att välja mat efter säsong, så nu passar vi på att frossa Svensk frukt. Hemma hos oss har vi en stor stor skål framme som barnen och jag äter ur, ofta som kvällsgodis men även till bak (ex. sockerfri paj eller med filodeg), mellanmål och frukost. En gröt av havregryn, kanel och rivet äpple som fått koka ihop smakar precis som äppelpaj. Toppad av ännu mer kanel, mandelsmör, äppelbitar och kokoschips – rena godiset!

Apple Pie Oatmeal

 • 1 dl havregryn
 • 1/2 rivet äpple
 • 1/2 tsk kanel
 • 1 nypa vaniljpulver
 • 1 nypa salt
 • 2 dl vatten

Gör så här: Koka i ca 2-5 minuter. Toppa med valfria gosakaker, t.ex. resten av äpplet, mer kanel, nötsmör, kokos och mjölk. Galet gott, lent och varmt mättande i magen. Nästa gång ska jag röra ner ägg i också för en extra krämig, proteinrik och pajliknande konsistens.

God morgon! Vad äter/åt du till frukost idag?

9 kommentarer
 1. Äpplen är min favoritfrukt också, dessutom sjukt lätt att ta med sig och håller länge!
  Här blev det gröt som vanligt till frukost, med ägg i. Alltid lika gott 🙂 Dessutom är ju havregryn ett galet bra livsmedel, innehåller bara bra grejer 😀

 2. Bovete/quinoagröt! Toppat med färska björnbär å frysta blåbär. Kokosflingor! Sjuuuuukt gott lägger sig som bomull i magen

 3. Gröt med gojibär och kanel, surdegsknäcke med ost till frukost och oftast två ägg till första mellis/andra frukost på jobbet 🙂
  Jag gillar också äpplen, godaste frukten. I lördags gjorde jag typ smulpaj med äpplen – skivade äpplen med massor av kanel och lite pepparkakskrydda och toppade med havregryn blandat i smält smör och lite rörsocker… Gott!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras