Oopsies -proteinrikt ägg- och ostbröd

oopsies

Det var roligt att läsa om alla era varianter när jag tipsade om min matiga macka. Typsik norsk lunchmat men även hemma i Jorm brukar vi äta mackor till lunch på helgerna. Jag gillar att testa nya recept och surfade över ett på oopsies för ett tag sen – proteinrikt ägg- och ostbröd med som bara kräver 3 ingredienser (om du hoppar 2 icke nödvändiga). Glutenfritt om du inte tål det användbart på många sätt – om korv- eller hamburgerbröd, matbröd, tårtbotten eller att bre grädde och bär över till en rulltårta för att nämna några.

Oopsies recept, ca 6–8 st beroende på storlek

Ingredienser:

 • 3 ägg
 • 100 g philadelphiaost
 • en nypa salt
 • ½ msk fiberhusk (kan uteslutas)
 • ½ tsk bakpulver (kan uteslutas)

Gör så här:

 1. Dela äggen så du får gulor i en bunke och vitorna i en annan.
 2. Vispa vitorna till ett hårt skum tillsammans med saltet. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det lossnar.
 3. Vispa gulorna och osten till en jämn smet och tillsätt fiberhusk och bakpulver om du vill, detta gör oopsien mer brödliknande.
 4. Vänd ner vitorna i äggulesmeten försiktigt för att bevara luften i vitorna.
 5. Klicka ut 6 stora eller 8 mindre oopsies på bakplåtspapper. Strö gärna över frön, flingsalt ett varför inte en grön krydda?
 6. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i cirka 25 minuter tills de har fått fin färg.

ans_oopsies

Oooops I did it again! In a good way. Smaken påminner om ugnspannkaka – jättegott. Jag gjorde dubbel sats och fick många gyllene kakor. Perfekta till wraps att fylla med köttfärs och grönsaker, grädde och bär till efterrätt eller med smörgåspålägg och ta med till skolan. Ny till-allt-favorit!

6 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras