Hälso- och träningsweekend Sälen 2015

Vilken helg vi haft. Alltid stressigt att packa och få med sig alla barn och prylar, men idag känner jag mig påfylld och uppladdad, trots flera träningspass och tidiga mornar. Schemat är så luftigt på Hälso- och träningsweekend Sälen för att deltagarna även ska har möjlighet att njuta av miljön och koppla av. Det är tanken med det här konventet – att både komma igång och få inspiration till sin träning med varierande pass och stressa ner bland vackra fjäll.

Här en sammanfattning och bildkavalkad från en härlig helg.

crossfitsalen15

Joel Krigström, ägare av CrossFit Sälen och arrangör av eventet ihop med sambon Cecilia Svall, har kört CrossFit och Obstacle Training (hinderbana). Jonas var med och assisterade och imponerades av de starka deltagarna. 
yoga_halsow15

Cecilia mjukade upp oss med skön yoga.

Premiär för mig efter diastasoperationen. Det var mycket jag inte kunde göra, t.ex. vridningar, uppåtgående hund och båten, men åh så jag saknat mattan. Att sträcka ut, djupandas och varva ner. Jag behöver verkligen det här i kontrast till min övriga träning och mitt intensiva liv. Hoppas snart vara stark nog i magen att delta fullt ut.

lopstyrka_halsow15

Igår ledde jag ett pass med löpteknik och styrka. Där fick de tips på saker som kan vara bra att tänka på för att exempelvis slippa trötthet i ryggen, nacken, dra på sig skador och för att få mer kraft i löpsteget. Teknik de sen fick testa under olika intervaller innan vi avslutade med löpstyrkeövningar.

mat_halsoweekend15

Mycket träning kräver mycket mat. Frukosten var inte lika bra på Högfjällshotellet som Gammelgården där vi bott de andra åren, jag saknade bacon och äggröra, men ändå lyx att starta med uppdukad buffé och all övrig mat har varit toppen. Kött, fisk och massor av goda tillbehör att plocka av för att bli ordentligt mätt.

selfmyo_halsow15

Jonas avslutade lördagen med SMR – Self Myofascial Release. En märklig känsla av smärta och njutning med syfte att verka skadeförebyggande och prestationshöjande.

lop_fjall_halsow15

Kl. 7 i morse ledde jag en topptur på Högfjället i soluppgången. Det bästa på hela helgen tycker jag. Det morgonpigga gänget visade inte heller några tecken på trötthet efter all träning de kört under helgen. En stark, glad och vacker inledning på sista konventdagen.

jonas_lop15

Efter frukosten tog Jonas över med Sports performance och jag testade hotellgymmet med lite mysstyrka. Sen avslutade Cecilia gänget på bästa sätt med yoga medan vi skyndade att packa ihop och åka mot svärmor och barnen.

Jag och Jonas är tacksamma att ännu en gång ha fått vara del av enligt mig ett av Sveriges finaste träningskonvent. Just mindre konvent med gemenskap bland deltagarna, perfekt mix av utmaning, välbefinnande och natur tror jag kommer bli allt mer populärt i dagens stressiga högprestationssamhälle.

Stort tack för i år Joel, Cicci och alla grymma deltagare. Hoppas vi ses nästa höst igen!

4 kommentarer
  1. Längtar tränngsvistelse och läger när jag ser bilderna. Det är härligt att släppa allting hemma för attt åka bort en helg med fokus träning. Bästa grejen faktiskt! Tur en jobbar med det precis som du!!!!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras