annalissjanis.se

Du har väl inte missat att Trend o träning är tillbaka på sin vanliga adress igen, annalissjanis.se efter en månad under healthyliving/trendotraning? Jag är mån om min bloggadress, inarbetad sen 2009, men är även glad att få tillhöra grymma gänget på Healthy Living. Nu får jag båda delarna, men jag är ännu mer mån om dig som läser och att du hittar mig. Nu parkerar jag här och hoppas snart få ordning på alla bitarna. Tack för tålamodet ♥

Om detta, Trend o träning´s användarvänlighet, sociala kanaler och innehåll jobbar vi just nu med i ett grupparbeten på Nackademin. Uppgiften är att lägga upp en innehållsstrategi för ett företag och i min grupp blev alltså företaget Trend o träning valt. Jag tackar och bockar. Fantastiskt att få en analys av klasskompisarna för bloggen och dess tillhörande kanaler. Man blir lätt hemmablind och ser inte alltid vad som kan göras bättre. Jag har en inarbetad plan för innehållet men växelvis träning-, kost-, mode- och vardagsinlägg men är medveten om att det finns förbättringar att göra som jag inte har tiden att jobba med just nu. Andra saknar jag kunskap för men lär mig massor under utbildningen och en strategi och analys av andra kan säkert underlätta framtida arbete.

Mina klasskompisar är duktiga men har bara nosat på bloggens yta till skillnad mot er som läst bloggen i flera år. Därför vill jag även höra med er. Vem är du (ålder/kön/ort) och vad tycker du om att läsa hos mig? Vilket/vilka ämnen önskar du läsa mer av? Skriv gärna i en kommentar till det här inlägget så blir jag glad. Jag känner er trogna läsare bra efter alla år, men kanske det tillkommit nya och även ni som läst bloggen länge vill jag kartlägga. Det är till er jag skriver och anpassar innehållet.

Den här veckan har jag dock en egen strategi för bloggens innehåll. Eftersom tankarna kretsar mycket kring skolan, läxor och en väntande tenta underlättar det med temarubriker under veckan. En bild från min träning och en lunchlåda kommer du få se resterande veckodagar framöver med start idag, för att inspirera både er som gillar träning och er som gillar mat. Saker jag tror många av er är intresserade av då träning och kost går hand i hand.

lunchpizza

Dagens lunchlåda – ugnsomellett. Här ett recept med kantarellstuvning, jättegod och passande såhär på hösten. Lunchen från i fredags är egentligen rester av blomkålspizzan jag visade för ett tag sen, men liknar en omelett i både smak och konsistens så den bilden fick representera en omelett.

spin_svett15

Dagens träningsbild – spinning. Gemenskap i härligt svettkalas, gratis DJ, stundtals döjobbigt för rumpa, lår och hjärta, skonsamt och avslappnande mentalt att låta någon annan bestämma.

Det var länge sen jag spinnande fram tills igår morse då jag checkade in på SATS redan kl 6.30. Egentligen tycker jag bättre om löpning, det ger en större frihetskänsla att träna utomhus och inte sitta fast i pedaler, men som jag skrev ovan – ibland är det skönt att låta någon annan styra och kul att variera sig. 

33 kommentarer
 1. Åh välkommen ”tillbaka”. Har följt dig i många år och jag gillar mixen av familjeliv och inspirerande matlagning..fram för allt storkok och nyttiga mellanmål i farten. Är inte så intresserad av träningsvideor men älskar tips på bra saker så som utrustning (pulsklockor, hörlurar, andra braatthasaker) och kläder älskar jag ju bara 🙂
  Du har bra tävlingar som jag har haft glädjen att vinna så det är TOPPEN!
  Jag är en tonårsmorsa som fyller 43 som älskar att röra på mig, främst löpning på den delen av året som vi slipper snön här uppe i norr!! Den mörka och kalla årstiden kryper jag gärna in i spinningsalen och gymmet.
  Kör hårt med utbildningen och stort LYCKA TILL!!

 2. Jag är 50+, högutbildad och stockholmare. Har läst din blogg i många år och tycker framför allt om träningsdelen.
  Jag har en son som kämpat mot ortorexi och dina insikter där har hjälpt mig, och indirekt honom, mycket. I dag mår han bra.
  Just nu är jag själv knäskadad och då sporrar det enormt att tänka på hur du tagit dig tillbaka efter din operation.
  Jag tror kombinationen av sårbarhet och träning är den som gör att din blogg sticker ut.

 3. Jag är 33, mamma till en liten kille på två år, ekonom, född i skåne men har nu bott i Schweiz i över 20 år. Hittade din blogg när jag va gravid och har läst den dagligen sedan dess. Gillar mixen av traäning, familj och mat men framförallt ditt sätt att skriva. Känns alltid genuint! Du inspirerar och peppar mig och det vill jag tacka dig för 🙂
  Hoppas du fortsätter med bloggandet och lycka till med utbildningen 🙂

 4. Jag är 26 med utbildning och skrivbordsjobb. Har en fyraåring som fram till något år sedan ofta följde med i joggingvagnen. Springer mest långdistans blandat med ett par spinningpass i veckan. Jag gillar dina mat-tips och sunda helhetssyn! Tycker även löparinläggen är väldigt bra 🙂

 5. Jag är en 36-åring som bor i Söråker några mil norr om Sundsvall med man och två barn, 9 och 3 år. Jag har läst din blogg i många år. Vi är en familj som gillar skog, motion, gårdslivet med våra höns och kaniner och siktar på att bli mer och mer självförsörjande för varje år med ägg, kött (höns och kanin) och grönsaker.
  Det jag inspireras främst av är matlagningen, vardagslivet med den planeringen som behövs i en aktiv familj, rörelseglädjen din familj utstrålar och tips på träning både gemensamt och var för sig.

  Det jag skulle vilja läsa/lära mer om är Yoga, rörlighet och mindfullness. Hur det kan kompletera den övriga träningen.

  Tack för inspiration// Kicki

  1. Kicki – vilket härligt liv du verkar leva. Det får mig att längta till gården i Jämtland. Du är rik 🙂

   Yoga hoppas jag snart kunna köra igen när magen är ännu starkare. Ska komma ihåg dina önskningar om detta.

   Tack själv för att du delar med dig!

 6. Jag är 45 år och bor med familj i en ytterförort till Stockholm. Jag har läst din blogg under flera år, och gillar verkligen blandningen av vardagsliv, träningsinspiration och allt där emellan. Att du blandar texten med jättefina, ofta färgglada foton är ett extra plus. Jag tycker inte du ska ändra på något – jag tycker blandningen är perfekt!
  Tack för en superbra blogg!

 7. Hej! Jag fyller snart 26 år och har påbörjat mina studier vid Umeå universitet, som innebar en flytt på 100 mil och har precis börjat träna crossfit.
  Jag gillar mest dina tips för vardagsmat , bra och näringsrik mat. Och att det finns inga måsten på din blogg, bara träningsgläjde! 🙂 Jag har läst din blogg i flera år, jag har själv inga barn men när jag började träna styrketräning så började jag läsa din och Lofsans blogg – för en stark core har alla användning för och sen var jag fast!

 8. Hej! Jag är en 48-årig fembarnsmamma från Skåne som följt din blogg i många år, jag tycker du har en härlig mix på träning, mat/recept och familjeliv som passar mig perfekt. Jag har precis hittat tillbaka till träningen igen efter ett längre uppehåll och det känns så kul.

  Jag skulle gärna vilja att du skriver mer om exempel på bra upplägg på träningen, som det är nu springer jag först, kör sedan hela kroppen vid varje pass och det tar väldigt lång tid. Springer du alltid före/efter styrketräning? Kör du överkropp en dag, underkropp en dag och i så fall hur ofta? Tacksam även på tips vilka övningar som du anser är bäst för resp. pass.

  Jag har inte alltid möjlighet till gym, därför bra med tips på övningar man kan göra hemma med tex kettlebells, vikter och gummiband.
  Stort tack på förhand, ser fram emot dina kommentarer och många inspirerande inlägg framöver!

  Ha det bäst och stort lycka till med nya utbildningen!

 9. En glad tjej på 34 år som bor i Stockholm, älskar att springa, älskar att äta, älskar livet 🙂
  Läser din blogg dagligen!
  Bloggar själv och inspireras av dig!

  Gillar mixen av allt 🙂
  Så fortsätt som du gör!

 10. Är en 35 årig mamma till 2 grabbar, 11 och 8 år. Jobbar på ett globalt ingenjörsföretag som innebär mycket resor. Jobbar även som spinning och löpinstrultör på anläggningen där jag bor och kör även crossfit så många bollar i luften!! Är intresserad av nyttig mat och utan någon strikt diet äter jag gärna GI kost samt en del paleo. Jag gillar dina korta inlägg som man kan läsa igenom snabbt. Gillar tips på mat samt utvärdering av nya träningsprylar/kläder. Vore bra om man kunde få ett mail om att man fått svar på en kommentar man lämnat. Gillar inspiration till både mat och kläder. Vore kul med tips på ställen att besöka när man är i Sthlm. 🙂

  1. Kajsa – tack för att du delar med dig och kul att du gillar bloggens innehåll. Det där tekniska däremot är jag inte så bra på. Hoppas det funkar nu…

   Hmm. Ställen i Stockholm ska jag tänka på. Antar att du menar för träning då? 🙂

 11. Jag är en snart 50-årig tant (tant är ett bra ord!) som bort längst upp i norr. Har varit instruktör i över 25 år, lett olika pass i vår underbara by. Jag inspireras av din blogg främst när det gäller mattips, träningstips och, som många redan sagt, mixen av allt. Det är fint att du törs blotta det sköra och därmed visa att du är stark! Lycka till med studierna!

 12. 46 år boende i Örebro…kontorsråtta som älskar styrketräning. O därav gillar jag dina träningsupplägg/pass! Just nu har jag dock snöat in på mattips o ser gärna mer av just detta. Med hög proteinhalt naturligtvis, för bibehållen muskelutveckling.

 13. Jag är en 22årig norrbottning som sedan drygt tre år tillbaka bor i Uppsala där jag läser till läkare. Jag älskar löpning, styrketränar för att hålla mig skadefri, men håller på att bredda mig och våga ta mig an även andra träningsformer såsom yoga och simning. Jag läser din blogg därför att den känns genuin, gillar när du visar upp träningsmode, ger tips inför lopp och delar med dig av dina egna erfarenheter av dem och älskar när du lägger upp klipp kring träning. Uppskattar även mattips!

 14. Tvåbarnsmamma, 3,5 år och 1 år. Intresserad av motion, hälsa och kost. Löper, cyklar, skidar, styrketränar, body pump…allt som är roligt.
  Har i några år läst din blogg och den hör till kategorin som måste läsas först. Ditt sätt att skriva och föra fram din träning och kost varvat med familjeliv med hämtningar och lämningar, tvätt, trötta morgnar etc gör att det passar in i ens egna liv. Så där har vi det alla till vardags!
  Jag bor på landsbygden i södra Finland, nära staden Åbo!

 15. 40 årig tvåbarns mamma som läst din blogg i 2-3 år. Gillar blandningen av träning, familjelivet och kosttips. Även tips om kläder och prylar intresserar mig. Men mest är det hur du får livspusslet att gå ihop.

 16. Jag är en 27årig tjej boende i Köln (Tyskland).
  Läsar din blogg i nästan 4 år nu och älskar den rätte blandning av träningsmode, kost, träning och vardagsliv.
  Du inspirerar mig att Lever hälsosammare och tack vare din blogg och din öppen berättelse av din ätstörning fått jag tag i mitt eget problem.

  Hoppas Du förstår mitt svenska o jag har inte så många misstag!

  Tack för den bästa blogg jag känner!
  Sanne

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras