Chiagröt med kokos

Grötsäsongen är här. Jag äter det ofta på sommaren också, speciellt när vi besöker mina eller Jonas föräldrar i norr, men med mörker och kyla blir suget efter varm frukostmat större. Jag har alltid gillat gröt i alla dess former. Det ger en så skön magkänsla, är lättlagat och går att variera på mängder av sätt beroende på vad som finns hemma i skåpen. Klassisk havregrynsgröt funkar alltid och är basen jag alltid återvänder till, men jag gillar även att testa nytt.

chiagrot_agg

Igår gjorde jag en variant med chiafrön som bas och två ägg för extra krämigt fluffig konsistens, protein och god smak.

Chiagröt med kokos:

Gör så här: Blanda alla ingredienser utom äggen och koka/micra ca 2 minuter. Rör i äggen och koka vidare tills de stagnerat. Toppa med goda tillbehör. Och blir det gröt över går det bra att spara och bara värma upp nästa dag.

jj_grot15”Säg bajs”. Inte så trevligt i sammanhanget men funkar alltid att säga för att få de små att le på bild.

Även Juinior och Jonna gillar gröt, precis som mig utan mjölk men här med havregryn som bas och helt naturell. Själv tycker jag det är toppingen som gör gröten många gånger, men alla är vi olika. Godmorgon!

2 kommentarer
  1. Havregrynsgröt är ett måste på morgonen, alla dagar, året runt! Med ägg nedrört så den blir extra krämig. Sen lite kanel på det och efter det så är det bra att hugga in 🙂 Jg längtar redan kvällen innan efter denna sörjan som är så sjukt god!! Haha! Helst skulle jag äta det två gånger per dag, men man får ju spara sig och längta, njutningen blir större då 😉

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras