Digital detox

Som bloggare är du aldrig helt ledig, i alla fall inte om du ser bloggen som ditt jobb och vill hålla den aktuell, men ett allt mer vanligt problem (som förmodligen kommer öka allt mer i framtiden) är digital stress. Att ständigt känna sig tvungen hålla koll på sociala medier och uppdatera sin status.

Precis som med kost, träning och annat här i livet – upplever du eller dina närstående inget fysiskt eller psykiskt problem har du förmodligen inget problem, men medvetenhet är alltid bra. Känner du dig däremot stressad är mitt tips att planera tiden även för sociala medier och verkligen stänga av datorer, lägga undan mobiler och läsplattor vissa tider/dagar (gäller även barnen). Kanske rent av köra en ”digital detox” en längre period om du har möjlighet? Koppla ner och koppla av helt för att leva ”här och nu”. Där är även träning  ett bra sätt eftersom all koncentration är på kroppen och känslan, du blir av med stress och slappnar av mentalt.

fotb_hamp

Till igår hade jag förinställt ett blogginlägg (om motsatsen till dagens ämne) för en heldags vila från både träning och sociala medier. Allt fokus på familjen med kanske sista utomhusbadandet på Kampan och långt ifrån sista fotbollsmatcherna för Hugo och Hampus. En skön vilodag på flera plan som resulterade i en utvilad Anna redan kl 7 då Lissjanis morgontupp Junior vaknade.

Som mamma känns det extra viktigt att kunna vara närvarande för att markera att de är viktigast, samt för egen hälsa att låta hjärnan vila. Förinställningsfunktionen är då en bra grej för att hålla bloggen uppdaterad och annars försöker jag så långt som möjligt blogga när barnen sover/är på förskola och skola – precis som vilket jobb som helst.

sond_mysstil

Idag är jag uppkopplad och träningstaggad igen men bara ett par timmar och klädmässigt kör jag en lika skön söndag. Dagens: Linne och sport-bh – Röhnisch (sömnlöst och mjukt ur höstkollektionen), shorts – NIKE, strumpor – Gococo.

P.S. Mer om digital stress kommer vi läsa i en kurs under utbildningen på Nackademin. Intressant och aktuellt ämne för oss alla. D.S.

5 kommentarer
  1. vad fin du är i den blå färgen!! håller med – att tidsinställa inlägg är jättebra. så gör jag till 75% – jag förinställer vissa inlägg och har hela veckans plan klar, sedan fyller jag på med de inlägg som handlar om det jag tränat just idag/igår t.ex.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras