Bruna bananer

Rötmånad + varmt = bruna bananer!

Så här såg det ut i morse hos oss, mjuka och bruna bananer tillsammans med en svärm bananflugor, men ändå fullt ätbara. Nog är det bra med trenderna att äta närproducerat, kravmärkt och ekologiskt, men ännu ett bra sätt att bidra till miljön är att undvika kasta mat så långt det går. Mjölk är t.ex. ofta helt ok flera dagar efter passerat utgångsdatum och funkar, speciellt till matlagning.

Och bruna bananer är nästan ännu bättre än gula att mixa med ägg, chiafrön och kokosolja. Steka till plättar…

Bananpannkaka /annalissjanis.se

..och äta med grädde, bär och jordnötsmör. Enkel frukost, desert eller som för mig idag – efterträningsrätt. Världsklass!

Bananpannkaka

Ingredienser:

  • 1 banan (antal bananer efter personer och hunger)
  • 3 ägg
  • 1 msk chiafrön
  • 1 tsk kokosolja att steka i

Gör så här: Mixa alla ingredienser. Stek på båda sidor i kokosolja i önskade plättstorlekar.

Fler mumsiga sätt att använda dina bruna bananer är till:

Hinner/vill du inte använda dem omedelbart? Frys ner bananerna i bitar och plocka fram att mixa till glass, smoothie eller bakverk när du önskar. 

4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras