Snabb Meat Free Monday-mat från grillen

Efter en veckas sol känns det varma sommarregnet som en lättnad. Vi avbokade tvillingarnas simskola och kör det inomhus i höst istället för att badandet inte ska ge motsatt effekt, att de förknippar det med att frysa och längta hem. Istället har Jonas lekt arga snickaren och monterat storbarnens nya byrå medan jag stökat på med annat och lagat lunch.

quornkorv_grill

Med elgrill på balkongen hindrar inte lite regn oss från att fixa en somrig snabblunch. Som variation och veckodagen till ära quornkorvar för en Meat Free Monday-lunch, till vilka jag kokade tortellini riccotta/spenat. Mycket godare än bröd till tycker jag, om man inte gör eget (t.ex. pannbröd). Till detta en fräsch sallad med bl.a. babyspenat, färsk broccoli, rödlök, jordgubbar och fetaost. Tillsammans en smaksensation. Min specialare, en fetaostkräm vi äter till nästan allt, visade sig också passa utmärkt ihop med quornkorven.

Enkel fetaoströra:

 • 1/2 paket smulad fetaost
 • 2 dl crème fraîche (alt. turkisk yoghurt eller liknande)
 • 1-2 pressade vitlöksklyftor
 • salt & peppar

quronkorv_nara

Eftersom jag tinat quornkorven innan tog det inte längre tid än 10 minuter att grilla, koka färsk pasta och skära sallad. Perfekt lunchmat och quornkorv är verkligen ett bra alternativ till kött på sommargrillen. Gott om protein och fiber och går smakmässigt att kombinera med dina vanliga tillbehör eller mitt förslag ovan.

I samarbete med Quorn.

11 kommentarer
 1. Den där elgrillen ska jag komma ihåg när jag flyttar till lägenhet med ballkong, sjukt smidigt verkar det vara. Dessutom godare mat, för grillat är godast!
  Har du testat grönsakspastan som finns förresten? Har sett den bara men inte vågat prova 😉 Finns med smak av morot och med broccoli/sparris eller något sådant har jag för mig….?

   1. Jag är lite sugen att testa jag med, blev ännu mer sugen nu! Måste köpa idag och sen får jag recensera i kommentarerna när jag har testat 😉

 2. Hej Anna
  Vill bara tipsa om ett sätt att variera din fetaoströra. Mixa med en kruka basilika också. Passar superbra till t.ex. laxburgare!

  Sedan vill jag passa på att tacka för senast! Jag och min son träffade dig och Milla i Haninge. Vi hade jätteroligt och efter träningen fick min son en liten Isbjörn från Isbjörn of Sweden som nu är en ständig följeslagare och mer börjar likna en svartbjörn ;o) Hoppas på att det smart kommer en ny familjehelg på Venngarn så vi får lite mer inspiration.

  //Jenny

 3. Är ska grillas quornkorv i sommar kan jag lova 🙂
  Perfekta veggiegrillen för mig 🙂

  Pastan ni pratat om har jag hemma i kylen, smaksatt med broccoli är den jag har, ska bli spännande att testa 🙂
  Älskar alla nya produkter som kommer!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras