”En om dagen” för oss i Skåne har inneburit en låda jordgubbar. Minst. Om det är något vi unnar oss under semestern är det god mat och här finns både färsk fisk, ägg, grönsaker, fina bär och juice från gårdarna runtomkring, Buhres Fiskaffär och Kiviks Musteri. Nu börjar jordgubbarna i rabatten här vid huset mogna också, typiskt lagom tills vi ska åka hem till stan, men där får vi fortsätta med bär från torget tills vi kommer till de ännu mer välsmakande Jämtgubbarna.
Jag äter med alla sinnen och vill gärna få in både näring, mättnad och lyx. Frukostarna, eller mer brunch då vi ofta äter först runt kl 11, är bland det bästa. Då dukar vi upp med frukt, bär, äggröra med smält ost, juice, flingor, bröd, yoghurt, kvarg och kaffe. Ofta har frukostarna sett lika dana ut medan övriga måltider varierats. Vet inte varför det är så, men det är lika dant i vardagen och ingen tröttnar.
Jag kompletterar även med min mumsiga specialare dagar efter morgonträningen: Chiapudding av ca 2 msk chiafrön, 1 dl Whey-100 vanilj och 1 dl vatten som blandats och stått över natten. Till detta en klick Lindahls Rabarber/Jordgubb-kvarg, jordgubbar, frön, nötter, en smet av ca 0,5 dl Gourmet-Pro Choklad, 1 tsk kokosolja + 0,5 dl vatten som rörts ihop och toppas med 1 msk jordnötssmör.
God morgon!
Samma här. Jag hade kunnat LEVA på jordgubbar. Sååå gott! Och nyttigt. 🙂
Med olika tillbehör så – ja! Jag har missat att äta dem i en grönsallad, tex m fetaost, men de tar oftast slut vid frukosten.
Mums, när jordgubbarna är perfekta så kan man inte sluta äta! Så gott med färsk mat, det är verkligen mycket godare när man vet var maten kommer ifrån 🙂 Lyx på hög nivå!
Elin – allra godast är det ändå att äta direkt från landet. Så mycket smak 🙂