Outdoor training -kvalité inifrån & ut

För dig som är träningssugen men lite söndagstrött bjuder jag här på bilder som kanske kan sparka ut dig på ett utomhuspass? Själv blir jag i alla fall riktigt glad och peppad när jag ser bilderna nedan från igår. I samarbete med ISBJÖRN of Sweden ledde jag och Milla ett Get OUT to workOUT Family-pass vid Rudans Friluftsgård i Haninge för alla besökare vid Naturkompaniets Testival. Mycket roligt uppdrag och perfekt dag för utomhusträning.

getoutfamily1

Eller bara att komma ut i naturen med barnen. Det räcker så för att bli avstressad, på gott humör och få alla att röra sig, men framför allt vuxna föredrar uppstyrd träning och då är utomhusmiljö bäst:

  • + Du får frisk luft
  • + Sol = D-vitamin
  • + Själen blir lugn
  • + Kroppen blir pigg
  • + Utrymmet är oändligt
  • + Det är lätt att variera och hitta på övningar beroende på hur naturen ser ut och deltagarnas träningsnivå/ålder
  • + Tillsammans med andra bygger du både gemenskap, glädje och en stark kropp

Här några tips hur:

getout_balansg

Gå balansgång. Ett hopprep är lagom utmanande för de minsta, men är det inte tillräckligt utmanande kan en högre kant eller grodhopp vara alternativ.

getout_gummib

Rodd med gummiband. Är det något träningsredskap som är smidigt att ta med ut och som alla kan använda är det detta.

getoutfamily_burpees

Burpees. Går att skala upp och ner hur mycket som helst för att passa din nivå.

getoutfamily_hunden

Hälsande hunden. Eller här – hälsande Isbjörnarna. Är det inte tillräckligt utmanande står du i en hög planka och gör samma sak.

getoutfam_fallsk

Spring! Med eller utan fallskärm…

friskstarkfam_axl

…eller ryggsäck. Levande eller utmanande sprattlande.

getoutfamily_hopp

Hoppa hopprep. Ofta jobbigare för vuxna än barn.

getoutfamily2

Plankan med benlyft. Det finns många varianter och jag föredrar dynamiska, precis som de här coolingarna.

getoutfamily_utf

Gå utfallsgång, gör armhävningar, spänsthopp på en stubbe, tåhävningar… Som du hör – variationsmöjligheterna är lika stora som naturen.

isbjorn_ute

Utomhusträning ger så mycket mer än ett starkt hjärta och muskler som sagt, det är kvalité inifrån och ut, precis som kläderna vi representerade. ISBJÖRN of Sweden tillverkar stilrena men färgglada och slitstarka funktionskläder som tål aktiva lekar oavsett väder.

Vi tror starkt på att låta barnen utforska och leka fritt i naturen. Men för att göra det behöver de lika bra kläder som oss vuxna. Vår ambition är att ge dem de bästa förutsättningarna och dessutom göra det med omsorg om vår natur”, läser jag på ISBJÖRN of Sweden´s hemsida. Värderingar jag och Milla delar – att ge familjer bra förutsättningar för ett friskt och starkt liv genom att träna och må bra tillsammans.

Dock har ISBJÖRN of Sweden inga kläder för vuxna, så min och Millas outfit är från Röhnisch. Söta hotpantskjolar ur sommarens kollektion och sommarpremiär för bara utomhusben för mig.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras