Skolavslutning & spinningintervaller

Äntligen sommarlov! Minns du den känslan eller har rent av du själv en ”evigt lång” sommarledighet framför dig? Det har i alla fall mina äldsta grabbar nu, som i morse slutade 1an och 3an. Jag hänger som vanligt inte med tiden och har inte semester än (eller aldrig som egenföretagare), men som mamma känner man glädjen med sina barn, och jag fick samma frihet- och äventyrsskänslan som vanligt när barnen sjöng Idas Sommarvisa på skoltrappan. I kväll firar vi med fotbollsträning (roligaste killarna vet) och att grilla på balkongen, men direkt efter avslutningen följde grabbarna med sin kompis hem och jag..

spinning15

..gick på spinning. Visst ser jag glad ut på bilden, fotad av en trevlig medcyklist, men benen var trögstartade idag och den där frihetskänslan får jag inte lika lätt på cykel inomhus. Men all träning är inte kul, ibland kör jag för att jag vill underhålla flåset och för att jag vet hur bra jag mår. Efteråt och i framtiden. Där och då fick jag däremot kämpa hårt för att komma igång, men efter halva passet lossnade det och det välbekanta flowet infann sig. ”Hur 17 ska jag orka?” var tanken när instruktören berättade upplägget med massa intervaller i början, men just trötta dagar är det extra bra att hänga upp fokuset på. Det gick ju galant och efteråt var jag som väntat betydligt piggare och lite extra nöjd.

Tips på intervallupplägg som passar både cykling, löpning eller varför inte simning?

 • Uppvärmning 7 min
 • 4 st 3-minutersintervaller
 • 5 st 90-sekundersintervaller
 • 6 st 45-sekundersintervaller
 • Nedvarvning 5 min

Mellan varje intervall tar du 1 minuts vila. Totalt tar då passet exakt 60 minuter.

5 kommentarer
 1. Ibland är det skönt med någon som bestämmer åt en vad man ska göra när man känner sig lite seg! Det är lixom bara att göra då och man känner sig ju så nöjd efteråt när det har känts lite extra tungt 😉 Härligt för dig att kunna träna hjärtat på riktigt igen 🙂
  Själv har jag sagt till en kollega att jag är sugen (!?!?!?) på att springa löpband imorgon. Skrattar nästan åt mig själv med tanke på hur mycket jag kommer hata mig själv när jag står där. Men vi får peppa varandra. Plus att det kommer kännas så bra efteråt, sen slipper vi pollen inomhus!

 2. Jag minns den dagen, som igår ibland. Så fina minnen en har från sina skolavslutningar. Eftersom jag jobbar på skola så får jag uppleva detta i repris varje år, så fint och sådan glädje. <3

 3. Skolavslutningar är verkligen frihetskänsla. Så härligt!
  Vi hade lite samma typ av träning och inställning till den idag. Jag körde mitt spinningpass hemma och tyckte verkligen att det var tråkigt, i alla fall till en början. Men med intervaller som upplägg ”glömmer” man bort att det är tråkigt. 🙂
  Du skrev att ni körde 90-minutersintervaller. Låter lite väl mastigt va?!! 😉
  Kram på dig!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras