Frisk & Stark Familj 2015 -dag 1

Vilket kanongäng vi har med oss vid Frisk & Stark Familj, flera familjer som var med förra året. Ett fint kvitto på att de trivdes och det ser alla ut att göra nu också. Vi arrangörer med, ovan från kvällens relax sponsrad av den avslappnade drycken NOA Relaxation och ICA ”i love eco” där vi klätt upp oss i matchande blusar från House of Lola, men särskilt avslappnad blir man aldrig som arrangör. Vi njuter ändå, speciellt när vi ser att alla andra får svettas, äta gott, umgås och ha det bra.

Här en sammanfattning av dag 1 med varning för träningsvärk i ”scrollfingret”. Jag har så svårt att välja bland alla härliga bilder jag tagit.

fsf15_wenng

Efter presentation och fika inleddes dagen med mitt och Millas ”Get OUT to workOUT family” som jag berättade om igårSen åt vi lunchbuffé inne på Wenngarn Hotell Anstalten där alla bor. Det är verkligen en fantastiskt miljö här ute intill Venngarn Slott och bara att hålla till här ger en lyxig känsla.

fsf15_terese

Mätta och belåtna smälte de flesta vuxna maten till Terese Alvéns föreläsning ”Träna tillsammans med familjen”, baserad på hennes senaste bok med samma namn. En föreläsning med många bra tips och tankar, bl.a. hur vi som vill träna lite tuffare kan få till detta tillsammans med våra barn. Förmågan att släppa kraven på ”den perfekta träningen” och att istället tänka att all rörelse är bra, är kanske bästa lösningen, men det finns knep för att öka intensiteten om man önskar. Några tips var att träna utomhus likt ”Get OUT to workOUT family” eller att gå/springa backintervaller med vagnen. Annars är gym med barnpassning eller att turas om med sin partner/vänner med barn etc. bra sätt.

fsf15_minifys1 fsf15_minifys4

fsf15_minifys2

Barn har dock mindre behov av att ta ta det lugnt direkt efter maten, kanske p.g.a. en snabbare matsmältning? De var  i alla fall fulla av energi att köra igång med min man, Jonas Lissjanis, Minifys direkt efter lunchen. Här fick de verkligen utlopp för sitt rörelsebehov. Springa baklänges, kryp, hopp, krabbgång, köra slalom m.m. var succé för alla åldrar.

fsf15_amp1 fsf15_amp2

Dagens andra föräldrarfys var AMP (Athletic Movement Performance) i häftiga träningsmeckat Wenngarn Sportcenter med Javad Dejbakhsh. Nu var det de vuxnas tur att få utlopp för sitt rörelsebehov, både med lugnare rörlighetsträning, gymnastik och styrkeövningar med kettlebells…

fsf_skatt

..samtidigt som barnen gick på spännande skattjakt i Venngarn Slott. Mina egna barn, speciellt tvillingarna, hade sett fram emot det här i flera veckor och var lyckliga över att det äntligen var dags att leta efter guldpengar i choklad. Jag lär mig aldrig att inte berätta om roliga saker långt i förväg. ”Här och nu” är barns melodi.

fsf_mat

Mellan aktiviteterna stod ICA Gott Liv som huvudsponsor för mumsiga mellanmål. Helt nyanserade smoothies, nötmixer, nötbars, minimorötter och till kvällen ekologiska rotfruktschips. Även Pukka-teFazer och NOA Relaxation bidrog med god dryck och rotfruktsbröd. Enkla sätt att smyga in mer grönt.

fsf15_pizza1

Och middagen åt vi på nya pizzerian Dammstugan Vedugn som ligger utanför slottet. Ekologiska, vedugnsbakade pizzor med fina råvaror och egenkomponerade smaker.

fsf15_pizza2

T.ex. med pesto, sotad lax och ramslök, samt med räkor, kräftstjärtar och avocadomousse. Alla fick provmaka pizzor med olika fyllning och den med skaldjur var min personliga favorit.

fsf15_bio

fsf15_relax1Lagom mätta och trötta passade det bra att avsluta dagen med minibio för barnen och relax utanför för föräldrarna. NOA Relaxation med avslappnande ingredienser och mängder av antioxidanter från grönt te tillsammans med en ”bästa-avslappnings-tips-tävling” med fina priser fick oss i rätt stämning. Sen var alla ganska möra, inklusive arrangörerna.

fsf_goodiebStort tack till Gococo Sportswear, Bodystore, ICA Gott Liv, Biofood, Nivea, Lindahls, Fazer och Holistic som bidrog till goodiebagen alla fick med sig.

fsf_mossor

Till barn och vuxna även sköna mössor från Isbjörn of Sweden och House of Lola.

I detta nu pågår ännu en frisk & stark familjedag. Stämningen är lika hög som igår och jag lovar berätta mer senare.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras