En funktionell kropp

Efter varje graviditet, mindre skador, andra kroppsliga besvär eller nu – efter diastasoperationen, blir jag påmind om varför jag tränar. På riktigt. I normala fall är det så självklart att bära matkassar och hänga upp blöta lakan att torka över toalettdörren. Nu får jag hejda mig och undvika allt detta. Men förutom att jag är så glad över att ha operationen gjord är det positivt i den bemärkelsen att jag uppskattar allt jag KAN på ett helt annat sätt. Hur grym kroppen faktiskt är. Men som med mycket här i livet inser man inte vad man har förrän det är borta. Och lär sig uppskattar det man har.

En påminnelse om det vi har och kan behövs ibland och jag ger dig gärna den, utan att du också ska behöva skada eller operera dig. Jag är själv lugn med vetskapen att kroppen läker och känner tacksamhet över mina långpromenader i solen, en skön start jag inledde min fredag med.

jag_milla_friskplaner

papperskriv

Och det jag inte själv kan har jag min trogne sidekick Milla till. Både när det gäller kropp och hjärna. Idag hälsade jag på hemma hos henne i Aspudden för att planera det sista inför Frisk & Stark Familj nästa vecka. Milla är den strukturerade som för statistik och annat medan jag sköter mycket av marknadsföringen. Utan uttalad uppdelning faller det sig naturligt att vi gör det vi är bra på, kompletterar varandra och även har mycket gemensamt.

yogaleda_milla

Just nu även kropp. Milla fortsätter vara den funktionella, rörliga kropp jag själv inte har efter operationen, idag som yogainstruktör. Vi övade inför nästa fredags morgonyoga där jag kommer guida passet med instruktioner och Milla visa. Vad funkar bäst? TEAMWORK!

Samma sak här hemma. Jonas är och handlar just nu medan jag ska påbörja matlagningen. Till skillnad mot den ”klassiska fördelningen” är det jag som sköter grillen och Jonas har alltid en tvättmaskin igång. Precis som med Milla – för att vi är bäst på det och tycker uppgifterna är roligast. Ha en fin fredagkväll!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras