Trådlösa sportlurar -produkttest

ans_yurbuds

Rörlesefrihet. Att slippa trassliga sladdar, speciellt vid löpning, cykling, på roddmaskin men även en promenad. Jag hyllar alla nya modeller av trådlösa bluetooth-hörlurar, ur vilka jag just nu tar del av så många kloka tankar och tips från olika podcasts. Jag har hunnit testa några stycken bara det senaste året och nedan mina synpunkter och en kort utvärdering:

lurtest

4 trådlösa hörlurar – produkttest

  1. Parrot Zik. Fantastisk ljudkvalité, sitter skönt och stänger ute både buller och vind. Funkar bra när jag promenerar men ramlar av vid hopp och spring. Pris: 2000-4000 kr.
  2. JBL Reflect. Bra ljud och sitter skönt i/runt örat utan att hoppa ur. Pris: 900 kr.
  3. Sony MDR-AS800. Vattentäta och sitter bra med god ljudkvalité. Men av någon anledning kunde jag inte höja volymen från min iPhone, vilket visade sig bero på att de är utvecklade för Androidmobil. Pris: 1300 kr.
  4. Leap Wireless for Women. De på bilderna i inlägget och som är en nyhet jag fått hem att testa, specialdesignade för mindre öron. Mer än sex timmars musik- och samtalstid, vattentåliga och enkla att vrida in i örat. Lika bra ljud som JBL Reflect, men jag tycker förstnämnda sitter bättre i mitt öra, trots att dessa är designade för kvinnor. Pris: 900 kr.

Utvärdering: Allra bäst ljud av dessa hörlurar har Parrot Zik, men vid träning är de klumpiga och ramlar av. Leap Wireless for Women både sitter bra och har bra ljud, men personligen föredrar jag en liten bygel bakom örat så att de inte pluggar igen örat helt. Sony MDR kan jag inte ge korrekt omdöme om eftersom de inte funkar ihop med min iPhone, men de sitter skönt. Vinnare blir därför JBL Reflect som sitter bäst på mina öron av sportmodellerna och har kanonbra ljudkvalité.

yurbuds

Ibland vill jag bara ha det helt tyst. Lyssna till andetagen och mina egna tankar istället. Vid tuffare träning får jag energi av fartig musik, och vid lugnare promenader är podcasts grymt. Efter en grå lördag skiner solen igen och jag ska nu ge mig ut på en skön morgonsträckare. Sen frukost med familjen som inte hunnit vakna till liv än. Godmorgon!

6 kommentarer
  1. Det är något magiskt över att ta en promenad/löprunda på morgonen innan frukost. Man känner sig hel efteråt! Nu mer äter jag innan pga diabetesen, men är glad att jag hann uppleva det där magiska att bara kliva upp och gå ut. Fast det funkar bra med att äta frulle tidigt och sen gå ut, dagen blir så mycket bättre!! 🙂

    1. Elin – en promenad är alltid skön oavsett tid på dygnet, mat innan eller efter, men jag håller med om att det är en skön start. Att vakna upp i friska luften, tänka igenom dagen & röra på sig 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras