Livet på en räkmacka

Livet är ingen räkmacka, men du kan välja att göra den lite godare. Kanske en långsökt liknelse, men visst passar bilderna från gårdagens räklunch ändå rätt fint i sammanhanget och idéen till ämnet fick jag under min podwalk i morse. Jag lyssnade till ett så inspirerande avsnitt av podden Träningsglädje Talks som handlade om live design (nr. 54), d.v.s. att själv bestämma/designa hur man vill leva sitt liv. Själv har jag alltid haft en stark ödestro på att allt i livet har en mening, även jobbiga saker. Att vi hamnar rätt om vi bara följer magkänslan utan att styra så mycket själva. Men jag är delad. Samtidigt väldigt målmedveten med vissa bitar och har ibland klara och ibland luddiga bilder över vad jag vill, även om jag inte vet hur eller när.

visp_majo

rakor_salladMen precis som de pratade om i podden tror jag att vi själva kan göra livet lite härligare att leva genom de små valen som ger vardagen guldkant, oavsett om vi låter ödet eller ditt tydliga mål styra. Mixa vår egen majonäs att toppa räkmackan med. Säg att semestern är målet, då är det ju en så kort stund du verkligen är upprymd av den i jämförelse alla små saker som utformar vardagen. Transportsträckan, när du gnetar ihop pengar till semestern, är så mycket längre. Resan är livet om jag ska vara klyschig.

lordag15

För att upprepa mig ännu en gång – att plocka in känslan från stunder då du är som lyckligast in i vardagen, det gör en smarrig räkmacka. Jag själv mår bra av naturen, att vara såpass tränad att jag inte hindras från att göra det jag vill, att göra saker med hela familjen, äta gott, älska och bli älskad. Därför fyller jag mina dagar så mycket som möjligt med detta. Idag med en timmes podwalk i skogen, familjeutflykt till Söder där Hugo spelade match, lunch på Pannkakshuset och nu grillning på balkongen. Inget märkvärdigt, men sådant jag gärna kryddar min vardag och livet med.

ans_rakmacka

I brist på majonäs försökte jag göra egen. Lätt som en plätt, men använd inte olivolja som jag. Den gav en bitter smak och majonäsen blev oätlig, så jag fick ta köpt majonäsgurka på mackan istället. Funkade det med.

3 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras