Fun run med Britax BOB

Nu var det säkert i alla fall ett år sen jag sprang med barnvagn sist, men många vändor har det blivit med alla mina barn. Hugo var över ett år innan jag kom underfund med att det funkade fint att springa med en vanlig vagn. Inte utvecklad för löpning, men det blev inga långpass i kuperad terräng direkt. Speciellt inte med tvillingarna, men ett par km sprang jag ofta som uppvärmning/för att ge barmen en sovstund innan träning/lek på MiniSats.

Grym styrkelöpning för framför allt bålen, rumpa/baksida lår och stabiliserande muskler i axlarna där jag höll med en arm för att få kraft av den andres armpendling. Emellanåt växlade jag arm och det var verkligen tungt i uppförsbackarna, men jag fick naturliga pauser om barnen kastade ut mössan eller då vi tog med brödkanter till fåglarna. Efteråt, när jag sprang själv, kändes det som att jag flög fram så lätt det var i jämförelse. Bra träningseffekt, och så länge jag inte var ute i timtal tyckte mina små PTs i vagnen att det var roligt med den höga farten.

britax-bob

Idag finns det en uppsjö av bra löpvagnar och en ny modell, Britax BOB, kommer deltagarna vid Frisk & Stark Familj kunna testa då vi bjuder på ”Sveriges barnsligaste barnvagnsstafett”. Ett inslag för både föräldrar och barn med ballonger och garanterat mycket skratt. Vi springer en lekfull bana med olika enklare hinder, flyttar på ballonger och hoppar högt. Huvudmomentet blir att styra Britax Bob Revolution Pro löparvagnen genom bl.a. en liten slalombana.

Britax BOB är en joggingvagn för aktiva föräldrar. Den är lättstyrd och har både en handbroms och handledsrem som ger säkerhet. Vagnen har en bra fjädring och maxvikt för passagerare är 17 kg. Det kommer även att finnas möjlighet att låna en sådan vagn för morgonjoggen vid Frisk och Stark Familj.
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras