Wake up happy

Att starta dagen med att röra på kroppen och djupandas frisk luft. Det är inte första gången jag talar mig varm om morgonträning och hur bra det är att direkt på morgonen så en härlig känsla, som ofta påverkar hela resten av dagen. Jag är bortskämd som egenföretagare, just nu sjukskriven sådan dessutom, som kan planera mina dagar helt själv.  Det innebär i och för sig att jag kan behöva ta igen arbetstid fram till kl 23 på kvällarna, men det är det så värt.

djurgkanal15

Och skulle jag haft ett ”vanligt jobb” skulle jag förmodligen kliva upp ännu tidigare för att få den här sköna stunden, precis som mina barns förskolefröken som går sin promenader kl 5. Fördelen lite senare på dagen är däremot att kombinera med värmande sol. En stund att tanka fräknar och D-vitamin.

djurg_blommor

Att planera dagen, insupa vacker miljö och kanske upptäcka nya platser? Djurgårdskanalen runt är inget nytt för mig, som värsta autobahn den här årstiden, men som jag nämnt några gånger passar jag på att inspireras och lära mig något nytt via podcasts. Igår var det journalisten och bloggaren Petra Månströms Maratonpodden jag lyssnade på, samt några av Sara Rönnes Träningsglädje Talks som jag missat. Båda stora förebilder för mig med intressanta samtal.

kesella_barnotGårdagens frukost: Chiapudding av 2 msk frön & 1 dl mjölk blandat med 1 skopa Holistic Vaniljproteinpulver, kvarg, blandade bär, nötter, pumpakärnor samt gojibär och torkade färdigtärnade fikon från ICA Gott Liv.

Efteråt vill du gärna fortsätta i samma stil. Inte bara direkt i samband med träningen, utan hela resten av dagen, och starten kan också vara en god frukost. Närande och njutningsfull mat som du fortsätter fylla på med även senare, som ger energi och glädje till dig och till andra. Mår du bra själv vill du gärna sprida det vidare.

djurg_prom15 Gårdagens walkfit: Mössa – House of Lola, jacka – The North Face, byxor – Röhnisch, skor – Merrell.

Utöver att hjärtat tränas i olika dimensioner är det rent praktiskt ett perfekt sätt att uträtta ärenden i stan. Det ska jag kan passa på att göra idag, ännu mer passande nu när jag går så långsamt att jag inte blir genomblöt av svett. Det full rulle på presskontoren, så en vandring i city med Milla får bli dagens goda start. Men först är det fyra små barnkroppar som ska väckas.

6 kommentarer
  1. Visserligen har vi vackra ställen att promenera här på också men Stockholm har en speciell plats i mitt hjärta… <3

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras