Vegokorv med pannbröd -recept & test

För att fortsätta gå efter ”Meat Free Monday”-konceptet testade jag ett par vegokorvar till lunch idag. Det är alltid bra med färdig snabbmat i frysen, och de här hade jag fått hem att testa från Quorn och ICA tidigare men inte hunnit. Som jag nämnt innan tycker jag det är bra med temadagar, typ som ”pannkakor på torsdag” och ”köttfritt på måndagar”, för att slippa fundera på vad vi ska äta. Lunch brukar vara lättare, då tar jag ofta rester från kylen, men idag kände jag som sagt för att prova något nytt. Ett vegetariskt alternativ till grillsäsongen!

quornkorv pannbrod

Inte bara korvarna var nya för mig – även brödet. Inspirerad av en vän på Instagram testade jag hemgjort pannbröd.

Pannbröd, 1 stor kaka:

  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 tsk salt + ev brödkryddor
  • 2 ägg
  • 1 msk chiafrön

Gör så här: Stek i torr panna ca 3 minuter per sida. Lätt som en plätt! Går även att göra på en tallrik i micron om du vill att det ska gå ännu snabbare.

sojakorv_brod

Pannbrödet delade jag och åt sen korvarna i varsin halva med fetaostdressing (fetaost + crème fraîche, och kryddor), bladspenat och paprika. Sojakorven från ICA Gott Liv var rökig och liknade verkligen vanlig korv i smaken. Saftig och god. Quornkorven var lite torrare i konsistensen, inte lika rökig eller lik köttkorv i smaken, men helt ok den med. Det ultimata testet blir på mina mer kräsna korvexperter – Jonas och barnen.

pannbrodsmacka

Pannbrödet var annars min största favorit. Jag gjorde ännu en omgång till mellanmål som jag åt med ost och kalkon. Funkade fint det med. Med chiafrön i smeten blev det lite gott knaprigt, och brödet är perfekt för dig som kanske har slut på vanligt och vill fixa något snabbt. Dessutom är det både proteinrikt, gluten, laktosfritt och väldigt enkelt att göra.

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras