Trendrapport från FIBO

eleiko_fibo

Förra veckan var mannen i Tyskland för att representera Eleiko vid FIBO – världens största träningsmässa. Han berättar att han inte hann kolla igenom hela under sina två dagar så stor den är, men några roliga nyheter fick han i alla fall med på bild. Ovan en riktigt stark kille i Elekos utställningsbås, och nedan några utvalda produkter som du kanske får se mer av om de slår igenom på svenska marknaden:

skishoot

Ännu ett steg närmare riktig skidåkning än stakmaskinen Ski Erg är ThoraxTrainer Ski+Shoot. Det är en maskin där du jobbar med riktiga stavar och kan träna för skidskytte. Lockande alla som gillar att blanda in spel och teknik i sin träning.

lop_fibo

Friktionsfri löpning med AlterG Anti-Gravity Treadmill är inte helt nytt. Bandet, utvecklat av NASA, har funnits sen 2007 och det finns redan ett i Linköping. Vi får se om det kommer på fler ställen i Sverige framöver. Fördelen är att lufttrycket reducerar din kroppsvikt med 80%. Kanon för dig med idrottsskador, sjukdomar eller av andra anledningar vill öka träningsdosen utan att överbelasta leder och muskler. Jag skulle själv vilja ha ett band att komma igång på efter operationen.

linus_fibo

Linus Johansson, en av Eleiko/Exceed Performance´s lärare, var med Jonas och kikade runt. Självklart gillade rörlighetsträningsexperten prylarna för mobilitet och trigger point-produkter. Nedan till vänster lite tuffare tag med en specialkonstruerad maskin för att simulera att välta däck, och till höger träning på surfplattor som kan bli en ny stor trend.

I övrigt var det digitala lösningar på konditionsmaskiner med skärmar och annat som gör träningen verklighetstrogen, samt olika typer av burar för multiträning av olika märken stort på mässan. Saker som redan finns och som vi säkert kommer se mer av på gymmen.

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras