Bodyboost

sm_ingr

Bort med tråkiga förbud där du måste utesluta det ena eller det andra. Det nya är att istället tillföra! Att boosta kroppen med extra näring, både genom naturliga produkter och tillskott. Något som i och för sig också är ett sätt att få oss att konsumera, men som ändå kan bidra till att vi håller oss friska? Det visar sig, men just idag mår jag prima.

I goodiebagen från Blogger Boot Camp fanns en påse med ”Super booster v.2.0 berry + D” från Superfruit – ett naturligt smak- och näringsrikt pulver utan tillsatt socker. Jag brukar tycka gröna superpulver tränger igenom med sin ”jordsmak” (i min mun), men den här pulvermixen är riktigt god. Igår gjorde jag en glassig smoothie med frusen mango, banan, blåbärskvarg och superpulvret.

fruk_grot_smDen blev tjock, krämig och god med topping av kokos och solroskärnor. Ett bra komplement till gröten. 

Att tillföra och ta hand om sin kropp är ett bra tankesätt. Att se den objektivt utifrån så som du gör på dina nära och kära. Ge de rätt näring för att må bra, oavsett om du är trött, stressad, nedstämd eller glad, t.ex. med extra näringsboost. Situationer som alla påfrestar kroppen extra mycket och därför är extra bra att väga upp med näring. Detta behöver inte vara konstigare än att addera t.ex. ett ägg eller blåbär till gröten, samt att äta regelbundet.

Under helgen på Blogger Boot Camp pratade en kostexpert från smör-företaget Lätta och tipsade bl.a. om att planera in sina måltider i kalendern. Vi planerar ju in träning, jobb och övrigt så varför inte maten? I alla fall om du har oregelbundna tider, är elitidrottare, har svårt att känna/lita på kroppens signaler och glömmer att äta. Kanske lite väl fixerat och inget att göra hela livet tycker jag, men tills man fått in det som en vana.

Ha en fin vecka och ta hand om dig!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.