Strong and smart running med Staffan Ring

staffanring
Utmaningar som att springa marathon är idag inget märkvärdigt mål, det gör var och varannan motionär. Det krävs en Ironman eller ultra för att någon ska höja på ögonbrynen. Själv har jag aldrig lockats av så långa lopp, speciellt inte efter den tidsåtgång jag upplevde kring Klassikern, men det är fascinerande med personer som har den fysiska och framför allt mentala styrka som krävs. Och tiden – hur hinner man träna inför så långa lopp?

 

Detta är något Staffan Ring har svar på, ultralöparen och tvåbarnspappan som bl.a. springer lopp som TEC 100 miles (160 km)  och Trans Scania 153 miles (246 km) och är en av våra inspirerande instruktörer vid Frisk & Stark Familj. 2014 sprang han Trans Scania 153 miles, Sveriges längsta lopp tvärs över Skåne från Bjärred till Haväng och tillbaka, på 49 h 10 min.
staffan_lop
Staffan har en lång bakrund som löpare och började tävla redan vid 13-års ålder. Sitt första ultralopp (50 km) sprang han 2008, ökade till 70 km 2009 och resten är historia.

 

För att få ihop träningen som småbarnsförälder (far till två döttrar i åldrarna 5 resp 2,5 år) har Staffan hittat sina sätt och knep att få in den träningsvolymen och kvalitén som behövs. Det gäller att hitta tider och upplägg för effektiv träning, och just detta kommer Staffan att dela med sig av på Frisk och Stark Familj.
dack
Under workshopen ”Strong and Smart Running” kommer Staffan först berätta om hur just han lyckats med den ekvation som för många låter omöjlig. Ungefär halva workshopen kommer att innehålla fysiska moment så att deltagarna får testa springa med redskap som effektiviserar löpningen, bl.a. viktväst och bildäck med sele. Kan låta tufft, men alla kan vara med, oavsett löpbakgrund.

 

Att få in effektiv löpträning på kort tid lockar de flesta löpintresserade småbarnsföräldrar, så missa chansen att får smarta tips och delta vid en annorlunda löpupplevelse. Här hittar du Frisk & Stark Familjs infosida och anmäler dig gör du genom att maila [email protected].
unnamed
Något som är viktigt för oss som gillar löpning är att ta hand om fötterna. Då är ett bra plagg som avlastar vaderna, ökar cirkulationen och håller fötterna torra och luktfria kompressionsstrumpor. Passande sponsorer av löpklassen med Staffan är klädföretaget Gococo, känt för sina färgsprakande sportstrumpor som är mina absoluta favoriter. Inte bara för att de är snygga, utan för att de sitter skönt och är tillverkade av materialet 37.5 Technology – ett funktionsmaterial som ger en extremt snabbtorkande effekt, odörkontroll och UV strålningsskydd utan kemiska behandlingar.

Just nu ger Gococo-tjejerna mina läsare 20% rabatt på hela sortimentet t.o.m. den 31/3. Gå in på webshoppen och när du ska betala anger du rabattkoden: GOTWOMARS

gogcoco_nara
P.S. Gococo bidrar även med strumpor till alla deltagare vid Get OUT to workOUT winter edition torsdag 26/3, värda över 100 kr/par. Läckert mervärde till er deltagare vid eventet. Glöm inte att anmäla dig genom att maila till [email protected] och märka mailet med ”Get OUT”. D.S.
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras