Träna tillsammans med familjen

fsf_yoga1

Barn gör inte som vi säger – de gör som vi gör. Detta stämmer även på vuxna i många fall, men jag kan verkligen skriva under på att barnen inspireras och tar efter oss vuxna. Om detta, att aktivera hela familjen och skapa rörelseglädje tillsammans handlar både Terese Alvéns bok, ”Träna tillsammans med familjen”, och Frisk & Stark Familj (bild ovan från yogapasset jag körde där förra året). Därför känns det så roligt att få presentera henne som en av inspiratörerna vid mitt och Millas event ute vid Wenngarn Sportcenter 14-15 maj.

terese_bok2terese_bok3

I dagens samhälle blir vi allt mer stillasittande och vi fastnar lätt framför paddan eller mobilen. Med utgångspunkt från ”Träna tillsammans med familjen”, en bok som samtliga familjer får i sin goodiebag vid Frisk & Stark Familj, ger Terese Alvén sina bästa tips till hur vi får både barn och vuxna att röra på sig på ett sunt sätt samt väcka rörelseglädjen till liv. Terese pratar även om vikten av att ge barn en hälsosam relation till sin träning i en tid när hälsohets och prestationskrav ökar.

teresealvenTerese Alvén träningsinspiratör, författare, bloggare på sparkibaken.se och mamma till Charles 4 år och Tilde 2 år.

Terese har jobbat med träning i över 15 år, är utbildad instruktör, personlig tränare och kostrådgivare. Idag jobbar hon som instruktör på SATS, samt frilansar som webbredaktör, skribent och träningsexpert – bland annat för P4 Extra. Dessutom är Terese författare. 2013 skrev Terese självbiografin ”Viktig – från matmissbrukare till träningsförebild” och 2014 kom träningsboken ”Träna tillsammans med familjen”, en inspirerande bok för familjer med barn 0-12 år. ”Träna tillsammans med familjen” uppmuntrar till rörelseglädje för både små och stora och fokus ligger på gemenskap, hälsa och glädje.

terese_trtillsammansBokens fotograf Jane (förutom omslagsbildet tagen av Terese man Glenn), Terese och jag vid bokreleasen hösten 2014. Förutom att Terese passar perfekt in på vårt event med sin bok, föreläsning och mammaroll är hon en god vän till mig. Vi har känt varandra sen jag började blogga 2009, hon har alltid varit en stor inspirationskälla, peppar mig ibland på sina spinningpass och gav mig även en ”spark i baken” att ta tag i min ätstörningsproblematik hösten 2013 genom sin första bok ”Viktig – från matmissbrukare till träningsförebild”. Därför är Terese en extra viktig (!!) gäst för mig vid Frisk & Stark Familj.

Terese är först ut av dem jag kommer presentera av alla grymma föreläsare/instruktörer/inspiratörer och sponsorer framöver inför Frisk & Stark Familj. Nu börjar anmälningarna trilla in, så vänta inte för länge med att boka in 14-15 maj ute vid Wenngarn Sportcenter. Mer information hittar du på Frisk & Stark Familjs infosida, och anmälan mailar du till milla@missagda.se.

Varmt välkomna!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras