Meat Free Monday har jag skrivit om tidigare, och även om det inte blir vegetariskt just på måndagar är det kul med variation från allt kött/fisk/fågel vi äter här hemma.
I måndags fyllde jag på skåpen inför en vecka med fullt hus, bland annat quorn. Och Chili con carne är en klassiker som gärna får kryddas lite extra (om man inte har yngre barn som ska äta), och därför passar quorn bra in som annars är ganska smaklöst. Dessutom proteinrikt och enkelt att tillaga. Prova!?
Chili quorn carne
Ingredienser:
- 1 förpackning quornfärs
- 1 gul lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 burk cannellini-bönor (alt. vita bönor eller liknande)
- 1 förpackning krossade tomater/tomatsås
- 1 tsk paprikakrydda
- 1 msk soja
- salt & peppar
- olja/smör/kokosolja att steka i
Till serverade jag sojabönor-fettuccine, något familjen testat tidigare och som alla gillar…
…färska grönsaker och riven parmesan. Fantastiskt gott!
Ser ju supergott ut. Det ska jag prova på familjen i veckan! Köper man soja-pastan i vanlig affär?
Jenny – ja, den pastan finns nästan överallt numera, men av olika märken.
Oj vad gott 🙂
Jag är vegetarian så detta recept kommer testas!!
Kul Linda! 🙂
Oj så gott. Detta får det bli när vi tar fram vår sådan färs från frysen =)
Ja, testa Mari! Det blev verkligen kanongott 🙂