Älskade (?) sport

jag_fotbGårdagens outfit: Mössa – Kask, jacka – Norrøna, jeans – G-Star RAW, skor – Merrell Verterra Sport Gore-Tex.

Bollar. Jag får rysningar bara jag tänker på större än en tennisboll. Pingis, brännboll och tennis går bra, där man kan skydda sig med ett redskap, men jag minns skolgympan där jag ställde mig i ett hörn och vände ryggen till när bollen kom emot mig. Nu som vuxen är jag lite modigare men fortfarande inget bollfan.

fotb15

Bara när det gäller mitt eget fotbollslag. Det avgudar jag mest av allt, och jag är glad att de inte ärvt min bollrädsla. De älskar istället sporten såpass att storbarnen är ute och spelar till kl 22 om kvällarna och vill träna utöver alla matcher och träningar. Igår åkte vi till Hjorthagens IP så de fick spela, och jag platsar i alla fall bra i Jonna och Juniors lag. Där är både handboll och självmål mer regel än undantag.

nike_livefun

Nej, trots mitt träningsintresse älskar jag inte all sport, men mina barn och saker runtomkring. Gemenskapen, att heja, och snygga attiraljer. Hugos nya fotbollsskor är t.ex. fina men skaver, så han hittade istället mina egendesignade Nike Free 4 iD-skor i garderoben. Galet (men praktiskt) att han har lika stora fötter som mig redan som 9-åring.

liljan_lopSjälv var jag också nöjd med morgonens löpoutfit – matchande Craft-mössan med det oranga vid dragkedjan på The North Face-jackan, och samma toner i Merrell-skorna. Små detaljer som förhöjer en konstnärsjäls träning.

Det är fördelaktigt att älska sin sport när det kommer till en idrottskarriär, men för motionsidrottare är det inte självklart. Förälskelsen är många gånger något som växer fram med tiden, och precis som vid lagidrott är det så mycket runt omkring som lockar. Just nu är jag t.ex. så lycklig att den mesta isen är borta så att det går att springa i Lill-Jansskogen igen. Min vackra, mysiga oas mitt i stan.

Dessutom är jag så glad att mitt knä är smärtfritt. Att jag känner mig stark i löpsteget. De senaste två åren har jag lagt på mig mer benmuskler och blivit mer explosiv vilket gör intervaller av olika slag, där jag får utveckla storkraft, roliga. Idag testade jag ett intervallupplägg som Frida lagt upp på sin Instagram:

Intervallar a´la @fridaflow:

  • 4 x 45 sek-intervaller med 15 sek vila mellan varje
  • 1 min vila
  • 6 x 30 sek-intervaller med 30 sek vila mellan varje
  • 1,5 min vila
  • 6 x 15 sek-intervaller med 15 sek vila mellan varje
  • 1 min & 15 sek vila
  • 1 omgång tabata-intervaller (d.v.s. 8 x 20 sek med 10 sek vila mellan varje)

Typiskt exempel på hatkärlek till sport. Vidrigt och härligt på samma gång. Tips till ditt nästa löppass!

2 Comments
  1. Gillar den rosa jackan skarpt!!! Så snyggt med färg och även när det är detajer som sticker ut lite extra 🙂
    Skönt när smärtan i knät släpper- helt plötsligt är rehab-träningen guld värd, som man tidigare kanske har hatat lite 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.