Breakfast news

ans_kesellaskal

Godmorgon vänner! Hoppas ni är sådär utvilade och avslappnade som man kan vara en lördag? Hos oss har vi t.o.m. ledigt från fotbollsträningar. Hugo har redan avverkat sitt spelande med tre dagars fotbollsläger hos Djurgården, så det blir bra med en vilodag från sportlovssportandet. Istället tar vi lång frukost med nya och gamla produkter.

kvarg_hallon kesella_kiwi

I frukosskålen:

En chiapudding i botten av Holistic Vanlij-proteinpulver + havremjölk + chiafrön. Blåbär och hallon, en klick naturell- och en klick hallonkvarg, kiwi, pumpakärnor och valnötter.

Smaksatt kvarg utan vanligt socker har ökat enormt i försäljning och personligen tycker jag de är goda men lite väl söta varför jag blandar med naturell till frukost. Men för mer sötsugna tillfällen ser jag fram emot att testa den med nötchoklad-smak.

proviva_sockerfri

I dricksglaset:

ProVivas nya sockerfria fruktdryck med citron och hallon-smak. Sötad med stevia men ändå fräsch och ”vuxen”. Den andra sorten med citron/lime är nästan för sur för min smak, men jag kan tänka mig den som törstsläckare en varm sommardag. Finns i både liter- och smidig mellanmålsförpackning.

fruk_nyhet

Andra nyheter som inte finns på vårt frukostbord:

 • Fazers rotfruktsbröd. Lite mindre mjöl till förmån för grönsaker. Barnen var skeptiska när vi testade tidigare, men efter en sväng i brödrosten tyckte alla om brödet.
 • Lindahl ekologiska kvarg, Kefir med blåbär- acaismak, kvarg med nötchoklad och vaniljsmak (finns fler sorter).
 • Risentas rostade kokosflakes och torkade blåbär – perfekt att toppa din yoghurt, gröt eller chiapudding med.
 • Paulúns kommer med flera sorters ugnsrostad Supermüsli och Superflingor Special.

jj_fruk

Familjen:

Från scrambled egg har mannen fastnat för till smoothie. Det gäller att hålla sig undan i köket när han far fram med mixerstaven, men jag måste hålla med om att det blir gott (recept och bilder kommer senare). Och de små älskar Danonino Frukt-kvarg.

Godmorgon!

8 kommentarer
  1. Det är problemet med sötningsmedelprodukter – att smaken blir ”konstgjord”. Men en liten klick hallonkesella till den naturella tyckte jag var gott, och den med vanilj kanske är bra? Vanilj är ju ändå en naturlig smaksättning.

 1. Hade lite provsmakning av kvarg här hemma igår med barnen. Ingen av oss gillade nötchokladen, sonen gillade hallonsmaken & jag & dottern tycker bäst om naturell

 2. Hej
  Tycker mycket om kvarg dock är den man köper i Tyskland eller på Lidl den godaste oavsett smak. Den kommer ju från Tyskland så det kanske är därför de svenska varianterna inte alltid blir lika bra.
  Nog om detta. Behöver tips. Kommer att byta arbete vilket gör att jag kommer att gymma lö, sö och må de andra dagarna kommer jag att cykla till jobbet en mil enkel väg. Tips på hur jag kan lägga upp mina gympass vore jag evigt tacksam för
  Kram
  Tack för bästa bloggen!!!!!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras