Bra ben- & barnträningsdag

har_bad

Men dålig hårdag. En bildkavalkavd från gårdagens fullspäckade träningsdag och tråkiga frisyr får inleda veckan. Tänk att jag ska ha så svårt att ta upp luren och ringa för att boka tid hos frissan, men så lätt att gå till gymmet. Vissa saker skjuter jag gärna på medans det alltid finns motivation till andra. Och rutiner.

Men du kanske kan tipsa om något kul jag ska göra åt håret som kan öka min motivation att boka klipptid, så peppar jag inför dagens träning?

knab_kb2

Igår var jag maximalt laddad efter flera dagars frånvaro från tung träning och fulla kolhydratdepåer. Det gör stor skillnad på orken, och dagar jag känner mig extra energisk väljer jag övningar som kräver mycket. Energi, teknik och mental fokus. Socker är ett omdebatterat ämne, men i sammanhang som explosiv träning och för snabb återhämtning är det kanon. It´s all about timing!

Gårdagens benpass:

  • Utfallsgång + kettlebellsvingar, 4 superset
  • Marklyft, 5 set upp till 90 kg (efter tunga utfall testade jag, men orkade inte upp till 100 som är mitt PB) – inget superset i denna tunga övning. Här behöver jag vila minst 1 minut mellan varje set.
  • Hip thrust + goblet squat med 3 sekunders stopp i nedre läget, 4 superset
  • Rumpkick i cabel + excentrisk enbensknäböj (20 reps), 3 superset/ben

fys_hamp fys_hamp3fys_hamp2 jj_gympasaljonna_ringar

Inte bara jag hade energi och träningslust. Hampus körde med pappa och fotbollslaget på KFUM medan jag och tvillingarna lekte med ringar och bollar. Hela salen värmdes upp och alla tog i så att svetten sprutade. Jag älskar att se sådan rörelseglädje, och dessutom intressant för mig som PT att studera vilken fin teknik, spänst och rörlighet barnen har. Inspirerande!

fika_kfum hamp_fikaEfteråt fika. Mysigt sätt att samla ihop familj och kompisarna, och är det någon gång socker är ok så är det efter ett tufft fyspass. 

glassstrutEller innan. Gårdagens ”Kalle Anka-strutar” (Knattarna åt alltid liknande glassar) som vi mumsade på framför Melodifestivalen i lördags. Med chokladsås i botten, glass, chokladsås som stelnar och strössel. Kanske inget att fylla på med inför/efter varje träningspass, men ibland. Tillsammans med nära och kära, speciella stunder eller fysisk prestation. Jag tror inte på förbud, jag tror på att njuta av livet och tajma! 

3 Comments
  1. vad lycklig jag blir när jag ser denna rörelseglädje hos barnen 🙂 jobbar själv med barn på dagarna och jag ser och märker att den där glädjen av rörelse inte alls är lik den när en själv var liten, men, ack så himla viktig den är. =)

  2. du brukar ju vara jättefin i håret! Kanske satsa på en kul färg?! Antingen i lite olika slingor i guld/brunt/koppar blandat med din nuvarande färg?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.