Mackor & grön smoothie

frukost_mack_gr

Det full fart från start hemma hos Lissjanis på helgerna. Lördagmornar har Hampus fortbollsträning, senare på dagen Hugo, söndagmornar kör Jonas fys med Hugos fotbollslag och senare fys med Hampus lag. Även vardagskvällarna är det fulltecknade med fotboll, innebandy och teakwondo för storbarnen, och för att orka måsta man äta. Hugo har lärt sig efter en morgon då han blev yr vid träningen p.g.a. för lite i magen. Han prioriterar sin träning och kämpar därför med att få ner något ätbart efter detta, trots dålig morgonaptit. Smoothies har jag försökt servera, men oftast blir det bara en macka. Allt är bättre än inget.

Att redan som barn känna av och förstå betydelsen av att äta för att orka är bra tycker jag, istället för att vi föräldrar ska tjata. Att ta hand om sin kropp och ge den energi till det man tycker om att göra (som följetråd från gårdagens inlägg).

mack_smooth

Jag har också svårt att äta stor frukost direkt från sängen och fyller därför på lite extra på kvällen om jag ska träna på morgonen. Men idag, hemma med tvillingarna och Hampus, har jag hunnit vakna ordentligt och fixat mackfrukost. På dagens grova bröd ost + 2 ägg, samt Philadelphia + kalkon. Till detta te, apelsin och grön smoothie med spenat, banan, havremjölk och en nypa vaniljpulver. Att dricka en näringsrik smoothie är för övrigt smart om du har svårt att äta på morgonen.

Ha en skön söndag! 

9 kommentarer
  1. Snacka om intensiva helger! Lite skillnad mot lull-lullet jag kör hemma på helgerna (nu är kl 10:51 och ligger fortfarande i sängen med en kopp kaffe och läser bloggar…)
    😀

  2. Hej! En helt annan fråga, Jag tycker om din ”proteinpulvercreme” och äter den ibland som mellanmål och så. Nu undrar jag, kan man fortsätta med proteinpulver när man blivit gravid? Eller ska man undvika dessa helt då? Tacksam för svar 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras