Bästa lyft & vintersko

soreltest1

”Välkommen hem” tycker Stockholm och bjuder på slask och snårblåst. Men vem kan klaga efter en härlig skidvecka? Dessutom passar det bra med en inomhusdag att komma i ordning. Beta av rekordhögar av tvätt, mail, skjutsa Hugo till fotbollsträning och hjälpa till med läxor.

Och turas om med att gå till gymmet för mig och Jonas.

sorel_test

Jag i bästa vinterbootsen jag någonsin ägt. Lika mycket som ThermoPlus™-innersko i mina Sorel W´s Glacier XT värmde fötterna i Sälen, skyddade det vind- och vattenresistenta gummit och tyget mot sörjan här i Stockholm. Enda minuset är att de är klumpiga att gå längre sträckor i, samt lite svåra att komma i p.g.a innerskon, men klart värt besväret för varma och torra fötter.

Skotest i samarbete med Addnature.

markl_rohnDagens träningskläder: Linne och tights – Röhnisch, strumpor – Gococo, skor – Merrell. Stolt att jag orkar lyfta så tungt utan dragremmar och i sämsta (men fantastiskt funktionella vid övrig träning) lyftarskon. Min PT får vara stolt 🙂

Från personligt bäst-i-test av vinterskor till PB (person bästa) på gymmet. Veckorna innan skidresan tränade jag på rätt hårt med styrketräningen enligt mina nya program, och en vilovecka från tunga vikter kom därför lägligt. Skidåkning, utan att maxa vare sig i distans, puls eller styrka, har gett kroppen chans att återhämta sig i form av aktiv vila. Idag kände jag mig starkare än på länge, vilket resulterade i marklyft med 100 kg (2 reps). Peppande, för är det någon övning som är funktionell – vad du än tränar för, så är det marklyft.

P.S. Grym övning som sagt, men löjligt att ange dessa 3 översta punkterna som anledningar till att kvinnor ska lyfta. Nej, här hittar du bättre ”varför” och en bra guid. D.S.

8 kommentarer
  1. Jösses så starkt! Grattis till ditt PB! Om du vill får du hemskt gärna skriva ett inlägg om marklyft (vanliga, inte raka). Jag har tänkt att bli bra, och stark, på dem och ska försöka få till en träningsdate med maken som får nöta teknik med mig. Men det vore jättekul om du ville ge tips och råd också. Vill verkligen få till en perfekt teknik!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras