5 heta hälsotrender 2015

ans_smothieUnder 2015 byts vätskan i våra gröna morgondrinkar ut från kokosvatteut till kaktus-, vattemelon-, och lönnvatten?

Vid dagens kostinspiration mot ”Toppenform 2015” låter jag min samarbetspartner Bodystore tipsa om 5 heta hälsotrender från USA 2015 . USA har länge varit trendsättare när det kommer till hälsa, och Bodystores korrespondent har kollat vilka som är de nya hälsotrenderna för i år:

 1. Det nya svarta
  Många hälsofreaks i USA har upptäckt en kol-lemonad bestående av aktivt kol och fruktjuice. Den kolsvarta drycken ska detoxa levern, förbättra hjärthälsan och till och med lindra baksmälla. Kinesisk och ayurvedisk medicin har sedan länge använt aktivt kol för att neutralisera gifter i kroppen, nu kan trendkänsliga och hälsomedvetna personer också göra det!
 2. Räddaren i kvargen
  Det trendigaste sötningsmedlet som kommer är god, nyttig och kalorisnål yaconsirap som sägs ge ämnesomsättningen en skjuts. Sirapen utvinns från yaconroten som växer i Peru och har en karamelliknande smak. Perfekt som smaksättare till bakverk, kvarg och smoothies!
 3. Vattniga läckerheter
  Är du inte superförtjust i kokosvatten men gillar hälsofördelarna? Då kan vattenmelon-, kaktus- och lönnvatten vara lösningen för dig. Precis som kokosvatten innehåller de nyttiga vitaminer, mineraler, antioxidanter och elektrolyter.
 4. Bröd version 2.0
  Groddbröd är ingen nyhet, men nu blir det blir allt vanligare i hälsomedvetna amerikanska kök. Brödet görs på mjöl från blötlagda sädesslag som skjutit groddar. I processen frigörs näringsämnen och gör dessutom spannmålen mer lättsmälta. Resultatet är ett nyttigare, mer näringsspäckat och proteinrikare bröd.
 5. Smart mat
  Gillar du chilihet kimchi och mjölksyrade grönsaker? Grattis! Fermenterad mat, som den kallas för, spås bli nästa stora mattrend. Genom att jäsa grönsaker under kontrollerade former skapas hälsosamma bakterier som bland annat förbättrar tarmfloran och boostar hjärnans funktioner. Det är alltså superfood för hela kroppen!

melonsallad

Vilka tror du slår igenom här i Sverige? Jag tror på yaconsirapen, groddbrödet och vattenmelonvatten. Sistnämnda är för övrigt gott i en sallad med chili, ärtskivor och pressad lime. Kanske inte säsong just nu, men jag gör gärna en TFT (throw forward thursday) mot sommaren.

5 kommentarer
 1. Kokosvatten, så larvigt. Om man äter en balanserad kost så får man i sig alla vitaminer och mineraler man behöver. Ännu ett sätt för handeln att försöka tjäna pengar. Drick kranvatten till din sallad vettja!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras