Tonfiskröra & mammagöra

tonfiskrora_gora

Godmorgon från Lissjanis kök! När inlägget är klart står jag förmodligen där igen och gör frukost, men bilden är från gårdagens lunchfix. Jag har kommit ur ”mat-på-repeat”-perioden för mer inspiration att plocka bland gamla och nya recept. Igår blev det tonfiskröra som jag inte gjort på länge.

tonfiskroroa_ingr

Ingredienser:

  • En burk tonfisk
  • 1 dl keso
  • 1-2 dl naturell yoghurt/creme fraiche
  • strimlade soltorkade tomater
  • strimlade oliver
  • örtsalt & peppar

Blanda!

tonfiskrora_matkorn

Servera gärna med sallad, kokt ägg och matkorn. Eller som fyllning i pitabröd?

Även ett par av barnen gillade tonfiskröran om jag petade ut oliverna. Resten fick överbliven köttfärsås till. Det blir mycket matlagning på lediga dagar och ofta äter även barnens kompisar här.

mammalordag

Vi är som ett stort kollektiv på Gärdesbacken. Barnen springer ut och in hos varandra, sover över, leker, går till skolan ihop, äter o.s.v. Bl.a. var Jonna och Junior hos grannen när jag tränade, och sen följde deras dotter med oss på bio. Mannen är i Chicago där första Eleiko-utbildningen på amerikansk mark körs, men med ett bra nätverk och genom att ta till vara på ”det lilla” klarar vi oss galant.

Min nya tanke är ”om jag skulle dö i morgon – vad skulle jag då helst göra idag?”. Visst måste maten lagas och tvätten tvättas, men även vardagsbestyr blir roligare med lite fantasi. Dagens tips är att spela ”strump-memory” där barnen får para ihop tvätten. Funkar säkert på vuxna också 🙂

Ha en skön söndag!

3 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras