Klappen som fixar biffen

bifform

Drömmer du om perfekta biffar och köttbullar? Då är mina julklappar jag fått av mamma och pappa kanon. I helgen invigde jag min biff- och köttbullspress med köttfärs vi fått med oss från Jorm.

kottb_tangbiffpressbiffar_stekp

Smidigt sätt att få jämna hamburgare, biffar eller vad du önskar kalla det. Vi åt dem i pitabröd ihop med fetaostsallad och pommes.

Det blir mycket matlagning när alla är lediga, något jag märker extra tydligt sen vi kom hem från ”lyxhotellet” på Lassebacken. Jag hinner knappt diska efter en måltid innan det är dags för nästa. Min mamma har som vanligt skämt bort oss, men här i stan är det yngre generationen som får ta över. Tur att jag pressade så många biffar att vi kan fortsätta på resterna idag. Bara tillbehören som fattas. Men vad?

biff_rotfruktMed skivad ungspotatis, bacon, broccoli och fetaostsås (crème fraîche med smulad fetaost, finhackad rödlök, salt och peppar)?

burgare_morotSom hamburgare med morotsstrips & Co?

biff_tortilliaMed sallad, bacon, hummus, keso, avocado och oliver i tortilliabröd?

rodbetsbiffar2Med sallad och potatisgratäng?

biff_fetaostpajMed sallad, edamebönor, keso, avocado och spenat- och fetaostpaj?

Vad skulle du välja?

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras