Långpass på California Highway

spin_sats

Bilden är inte från i morse utan när jag testade CinemaCycling för första gången på nyöppnade SATS Sveavägen. I morse var andra gången och då var jag betydligt svettigare. Medan mina små lekte med grannabarnen cyklade jag långpass längs havet på California Highway 1 och bergen i Italien. Cool känsla av utomhuscykling med vacker miljö, och nästan så att jag blev illamående innan jag kom in i det. Roligare och mer inlevelsefullt än traditionell spinning tycker jag, och ett bra sätt att underhålla konditionen nu när jag inte vågar springa. Cykling sliter inte lika mycket på kroppen som löpning – därför kan du köra det oftare/längre tidsintervall, men min egen tid är begränsad så ett långt helgpass + ett kortare intervallpass på vardagen är perfekt. Bra träning av olika kvalitéer.

Efteråt var det skönt att rulla säte/lår lite extra med SMR tillsammans med tvillingarna, och nu ska vi ut i mörkret så att de också får cykla. Ingen stor bildskärm för deras del, men skenet av luciakrona blir också en häftig effekt 🙂

P.S. Det ska bli intressant att höra vad naprapat-Gustav säger om knät på måndag, men jag har ändå kunskap nog att kunna tippa på att smärtan kommer antingen från höften, fotleden, skorna, stel muskelfaschia eller överbelastning. En vecka utan löpning + rörlighetsträning har har hjälpt bra, men innan jag drar på löpskorna igen vill jag veta exakt orsak. Erfarenhet och kunskap bra både för egen och mina PT-kunders träning. D.S.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras