Alla Helgons-bollar -recept

choklboll_shake

Regn utanför mitt fönster, helg och en man som ska ut till Wenngarn för kickoff med Exceed Performance. Som upplagt för vilodag ihop med mina små spöken. Kanske fortsätta gårdagens kvällspyssel i köket och baka bröd, t.ex. dinkelbröd med äpple, P-bröd, Mammas hälsolimpakesellabröd, fröknäcke? Vi får se vad det blir och en tur ut måste vi ändå – regn eller inte, men så såg det i alla fall ut igår. En skön kväll med traditionsenlig helgmat – Shake Mushi och hemrullad efterrätt.

ingr_choklfikonboll

Chokladbollar inspirerade av Fannys Raw Bliss Balls men i egen variant av liknande gott jag hade hemma. Allt är inte med på bild men detta hade jag i. Du kan också improvisera lite av vad du själv har hemma om du vill provbaka.

Ingredienser:

 • 1,5 dl hasselnötter
 • 12 st färska mjuka dadlar
 • 1 dl raw kakao
 • 0,5 dl kokosolja
 • 1 msk starkt kaffe
 • 2 msk kokossocker
 • 1 tsk vaniljpulver
 • en nypa salt
 • 1 dl kakaonibs (kan uteslutas)
 • 2 dl kokos att rulla i
 • 2 dl Lean Protein Chocolate Mousse-proteinpulver (kan uteslutas men bra om du vill äta dem som energibollar och få i dig extra byggstenar i samband med träning)
 • en skvätt vatten till lagom konsistens.

Specialprodukterna beställer jag från Bodystore.

choklboll_baka

Gör så här: Mixa alla ingredienser utom kokosen som du sedan rullar bollarna i. För en läskigare look – forma till ”bajskorvar” och lägg på en bädd av exempelvis mandelmjöl som ser ut som sågspån. Kyl, ät njut!

Söta och goda tycker både jag och barnen, men går att göra mer ”vuxna” i smaken med mer kaffe och kraftigare chokladsmak. Passar lika bra till vardags, i samband med träning och till fest.

gravljus_chokl

Hemma hos oss fick även änglabarnen Jonna och Hampus vara med vid fredagsmyset (istället för deras äldsta bröder som sprang runt hos grannarna och samlade ihop till sitt eget smarr med ”bus eller godis”). Halloween är ju inte bara en helg med spökkostymer utan ett speciellt tillfälle att tänka lite extra på de som fattas oss här i jordelivet. Svenska Kyrkan hänger med i digitaliseringen och har en bönewebb där du kan skriva en bön och tända ett digitalt ljus samt använda hashtag #mittljus i dina sociala kanaler. Passar ju bra idag när det regnar ute, och vi gjorde det även i änglarnas söta dopljus.

Firar du Alla Helgons helg?

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras