Core -lätt till svår 12.

kettlbsek_1

Coreövning nr 12 är en kombination av dynamisk planka, rodd och armhävning. Här krävs stor koncentration och att verkligen hitta coremusklerna som håller kroppen stabil och gör att du inte tappar balansen i rörelserna. Jag har delat upp den i 3 moment.

1. Hitta en plankposition där du står i med ena handen lite framför den andra som på bilden ovan. Stark kärna och en rak, stabil kropp.

kettleb_sek2

2. Gör en enarmsrodd med den bakre armen där du fokuserar på att behålla balansen m.h.a. de inre magmusklerna samtidigt som du spänner baksida axlar/ryggmuskler och drar kettlebellen uppåt. Flytta sedan den kettlebell du lyft en bit fram.

kettlb_sek3

3. Kom ner i en armhävning och sen till en hög planka. Upprepa därifrån med rodd – framåtflyttning – armhävning. Lycka till!

P.S. Samtliga övningstips hittar du samlade här. D.S.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras