CinemaCycling & trendkoll på SATS Sveavägen

spin_sats

Det blev en svettig inledning på veckan för min del. SATS Sveavägen hade invigning med prova-på-klasser och frukost för pressen och jag såg min chans att testa en av nyheterna – CinemaCycling. Jag har kört spinning mycket i perioder, bl.a. inför Vätternrundan innan jag kom igång utomhus, men har alltid saknat frihetskänslan jag får vid löpning. CinemaCycling gav däremot en helt annan känsla och inlevelse. Jag kunde nästan känna doften från havet vid det Italienska berget Marco Lucisano guidade oss uppför.

Filmklippet visar en del av uppvärmningen, men cyklade vi både genom byar och i terräng. Häftig känsla ihop med musiken. 

Efter klassen presenterades SATS som företag, numera sammanslaget med Elexia, och idag med 160 anläggningar runtom i Norden. Det pratades även allmänt om träning och svårigheten att få igång de som inte redan tränar, trots den stora hälsotrenden just nu. Hur når vi de som inte redan är igång – de som behöver det som mest? Ett problem jag själv jobbar med tillsammans med företagen jag leder friskvårdsträning för.

sats_sveav

SATS Sveavägen är fräscht och har ett brett utbud. Något instängd känsla tyckte jag som är van vid SATS Stadion, men jag skulle snabbt vänja mig och saknade inget. Här kan du bl.a. träna Indoor Running, Yogalatesair (en annan spännande nyhet som hade testklass samtidigt som CinemaCycling – som en blandning av yoga/pilates svävande i band), hot yoga, det finns barnpassning, en riktig pilatesstudio och ett välutrustat gym. Under presentationen bjöds vi på frukost av SATS dietist Kristine Symreng – keso+kesella-mix med hallon och en nöt/proteinkaka, och hon berättade även om SATS kost- och träningsapp som verkar enkel och smidig.

Daniel Almgren, ansvarig för informationen på SATS, bjöd dessutom på en trendanalys:

7 trender just nu enligt SATS:

  1. Mätbarhet. Appar, klockor och andra tekniska hjälpmedel.
  2. Back to basic. Styrkelyft, Crossfit, military training, cirlkelträning o.s.v.
  3. Lekfull träning. Där har vi CinemaCycling och annat som styr fokus från det ”jobbiga” till lek.
  4. Utomhusträning. ”Get OUT to workOUT” t.ex, och även SATS kommer med fler utomhusgrupper än löpning framöver.
  5. Expertis. Vi som redan är igång ställer högre krav och blir mer inriktade på vår sport.
  6. Kost länkas ihop med träning. Vi ses sambandet träning + bra mat = resultat. Se bara på Crossfiten!
  7. Fler vill bli ”duktiga på mycket”. Kunna springa Marathon och göra 10 chins, t.ex.
3 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras